Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Od Rogaške in Domžal do Rogaške in Domžal

Žan Trontelj Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Muraši so v še enem meglenem decembrskem poznem popoldnevu oz. večeru na svoj konto vknjižili tri točke. Po Rogaški so na Fazaneriji na kolena padli še Domžalčani, ki so jih naši nogometaši porazili z 1:0. Odločilni zadetek je padel že v prvem polčasu.

Mura je drugič letos vezala dve prvenstveni zmagi zapored. Znova proti Rogaški in Domžalam, ki so ju na dveh gostujočih tekmah premagali tudi septembra.

Tokrat s tremi zadaj

Mura: Raduha, Trontelj, Proleta, Morris, Ščernjavič, Tripi, Maruško, Shabanhaxhaj (od 90. Dobrovoljc), Cottrell (od 46. Maroša), Brkić (od 75. Kurtović), Jovičević (od 70. Turudija). Trener: Vladimir Vermezović.

Domžale: Tratnik, Mutavčić (od 90. Kolobarić), Hempt, Ofenbacher, Bobarić (od 63. Đapo), Markuš, Perc (od 63. Biggs), Topalović (od 70. Tolić), Pišek, Šturm, Krstovski. Trener: Dušan Kosič.

Strelec: 1:0 Trontelj (36.).

Mura je igrala v podobni postavi kot pred dnevi proti Rogaški. Sadriuja, ki je dan pred tekmo zbolel je zamenjal Proleta. Poškodba, ki jo je Mihelak staknil proti Rogaški je bila očitno hujše narave, zato ga je zamenjal Raduha. Maruško se je pomaknil na mesto osrednjega branilca. Zaradi različnih vzrokov so manjkali Pucko, Cipot, Petković, Jurišić in Kasalo.

    Shabanhaxhaj

Jovićević Cottrell Brkić

Ščernjavič Tripi Trontelj

 Proleta Maruško Morris

      Raduha

Trontelj takrat, ko je treba

V prvih desetih minutah tekme je igra potekala med obema kazenskima prostoroma z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh. Prvi strel je pripadel Domžalam, ki so po kotu in odbiti žogi od daleč zapretile v 11. minuti. Dve minuti pozneje je z razdalje sprožil tudi Topalović. V 15. minuti se je Perc naenkrat znašel sam pred Raduho, vendar je vratar Mure pravočasno stekel iz vrat in strel obranil. Domžale so v naslednji minuti poskušale še dvakrat, muraši pa so se na srečo obranili. Sobočani so prvi strel proti vratom sprožili v 21. minuti, ko je Jovićević po podaji Trontlja streljal mimo vrat. V 35. minuti je preigravanju v kazenskem prostoru do strela prišel Brkić. V 36. pa so črno-beli povedli. Trontelj je prejel dolgo žogo, stekel v kazenski prostor in rutinirano ter iz težkega položaja s strani matiral vratarja za 1:0. Pri tem je bil na meji prepovedanega položaja, ki pa ga VAR ni signaliziral. V izdihljajih prvega dela je Offenbacher s prostega strela meril prek vrat.

Vedeli kako zadržati vodstvo

Pred začetkom drugega polčasa je Maroša zamenjal poškodovanega Cottrella, ki je pred koncem prvega polčasa odšepal z igrišča. V 51. minuti so branilci Domžal v kazenskem prostoru ovirali Shabanhaxhaja, vendar se piščalka ni oglasila. V 58. minuti je po podaji Topalovića do lepe priložnosti prišel Krstovski, vendar se je znova izkazal Raduha. V 60. minuti je Mura prišla do dveh priložnosti, katerih strela pa so Domžalčani blokirali. Iz kazenskega prostora sta sprožila Jovićević in Brkić. V 69. minuti so Domžalčani prišli do izjemne priložnosti, ko je na petih metrih Pišek zgrešil celo žogo. V 85. minuti je Mura po napaki obrambe Domžal izvedla hiter protinapad. Maroša je uspel podaljšati do Shabanhaxhaja, ki je z dvanajstih metrov streljal prek vrat. V zadnjih minutah smo videli pritisk Domžalčanov, ki so si prizadevali izid izenačiti, vendar je na koncu ostalo pri minimalni zmagi Mure.

xG analiza Mura : Domžale

Odprt boj z obeh strani

Prvih trideset minut do bili Domžalčani nekoliko boljši in sprožili več strelov. Ko so se črno-beli otresli pritiska so ob pravem trenutku tudi zadeli in polčas mirno pripeljali do konca. Zadetek je bil tudi edini strel murašev v okvir vrat v tem delu igre. Streljali so zelo malo, le trikrat. V drugem polčasu so zelo dobro anulirali goste, ki niso prišli do pravih priložnosti, res pa je da jih tudi Mura ni imela kaj prida in to kljub temu, da smo spremljali odprt boj z ene in druge strani.

Blok, blok, blok

Muraše je krasila agresivnost in večja želja po zmagi. O tem priča podatek, da so v prvem polčasu blokirali kar šest strelov od devetih, kar se ni zgodilo že zelo dolgo. Najverjetneje se tudi v tem podatku skriva končni uspeh.

Znova megla in znova malo gledalcev

Florijan Raduha je odigral tretjo tekmo za Muro od tega prvo prvenstveno. Tekmo si je znova ogledalo zelo malo gledalcev, okrog 800, odigrana pa je bila v megli. To je bila zadnja domača tekma v koledarskem letu 2023.

1. Celje    18 14 2 2 41:13 44
2. Olimpija  19 11 4 4 38:25 37
3. Koper    18  8 6 4 31:23 30
4. Maribor   19  8 5 6 30:23 29
5. Bravo    19  8 5 6 27:26 29
6. Mura    19  7 4 8 21:27 25
7. Domžale   19  7 2 10 29:28 23
8. K. Radomlje 19  4 5 10 18:32 17
9. Aluminij  18  4 3 11 20:34 15
10.Rogaška   18  3 2 13 15:39 11


Borna Proleta, Nik Perc in Filippo Tripi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nik Perc in Borna Proleta. V ozadju je Ben Arron Cottrell. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

"Nebeški" skok Timoteja Brkića na tekmi Mura : Domžale (10. december 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Florijan Raduha. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci na tekmi Mura : Domžale (10. december 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci na tekmi Mura : Domžale (10. december 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci na tekmi Mura : Domžale (10. december 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci na tekmi Mura : Domžale (10. december 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Vabimo vas k ocenjevanju murašev na zadnji domači tekmi v koledarskem letu 2023. Mura je 10. decembra 2023 gostila Domžale. Ocenjujete tako, da jim date oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še lahko trenerja Vladimirja Vermezovića in glavnega sodnika.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 12. decembra, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 91.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu