Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Olimpijski dan v Murski Soboti
7. junij 1936

1. avgusta 1936 se pričenjajo XI. olimpijske igre v Berlinu, na katerih bo sodelovalo 52 držav in med njimi je tudi Jugoslavija. Ker jugoslovanske športnike tare pomanjkanje finančnih sredstev, je država določila, da mora biti 7. junija 1936 olimpijski dan.

Na ta dan so bile po vsej državi športne prireditve, katerih čisti dobiček je šel v korist olimpijskega fonda. Jugoslovanski olimpijski odbor je določil, da morajo prireditve potekati z najmanjšimi možnimi stroški. Mura je priredila nogometno tekmo, table tenis, lahkoatletski, sabljaški in težkoatletski nastop. V nogometni tekmi sta se pomerili prva in rezervna ekipa Mure.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu