Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Osvežitev obrambne linije

Darick Kobie Morris je z Muro podpisal dveletno pogodbo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Nova okrepitev Murine centralne obrambe je Darick Kobie Morris, ki bo letos, petnajstega julija, dopolnil sedemindvajset let. Na Fazanerijo se je kot prosti igralec preselil iz bosanskega prvoligaša FK Tuzla City, s katerim je v lanski sezoni osvojil drugo mesto bosanskega prvenstva. Morris je za čarno-bejle podpisal dvoletno pogodbo.

Gre sicer za hrvaškega državljana iz Zagreba, rojenega v New Yorku, ki smo ga v Sloveniji spoznali že v sezoni 2018/19. Za Domžale je odigral šest tekem, od tega štiri v začetni postavi. Naj spomnimo, da je svoj debitantski nastop za Domžale imel prav na Fazaneriji in izgubil s kar pet proti ena, tako da je Mursko Soboto in naše navijače že dodobra občutil na svojem krstnem nastopu v prvi slovenski ligi.

Iz Domžal je v sezoni 2019/20 prestopil v FK Tuzla City, kjer pa sprva ni dobival večje minutaže. Svojo formo je popravil v zadnjih dveh sezonah (2020/21 in 2021/22), kjer je za FK Tuzla City postal pomemben člen v obrambi in se trdno ustalil v začetni enajsterici bosanskega prvoligaša (na skupno sedeminsedemdesetih tekmah FK Tuzla City začel kar oseminpetdesetkrat).

Strelsko Morris, visok sto šestinosemdeset centimetrov in močnejši s svojo desno nogo, v svoji karieri sicer ni bil preveč strelsko razpoložen. V članski karieri je Darick dosegel zgolj tri zadetke.

Za spletno stran NŠ Mura, je športni direktor Denis Rajbar dejal: "Po odhodu Jana Gorenca smo v klubu morali poiskati dodatno moč v obrambi. Že nekaj časa smo spremljali Kobieja, ki je bil v zadnjih dveh letih eden najboljših branilcev v bosanski ligi. Je igralec, ki bo po videnem odlično spadal v koncept in način igre, ki jo želi gojiti naš trener. Gre za nogometaša, ki ima dobre atletske sposobnosti in verjamem, da bo pomenil dodano vrednost v zadnji vrsti."

Morris bo moral stopiti v velike čevlje in samo upamo lahko, da bo dostojno nadomestil Jana Gorenca, ki je letos po končani sezoni Muro zamenjal za KAS Eupen. Na žalost Daricku kljub starosti manjkajo predvsem mednarodne izkušnje. Vsekakor pa je to korak naprej v njegovi karieri in verjamemo, da mu ne bo manjkalo motivacije za dokazovanje.

Tekma med Muro in Domžalami, na kateri je za Domžale igral tudi Morris.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu