Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Polom Mure proti Železničarju

Na stadionu železničarja v Mariboru je bila odigrana tekma 4. kroga prvenstva med Železničarjem in Muro. Z visokih 5:1 so slavili domačini, ki so vodili že ob polčasu, saj je bilo 2:1.

Mura je tokrat igrala precej slabše kot na prejšnjih tekmah, opazno pa je bilo, da jim je v drugem polčasu padla fizična pripravljenost. Mura je sicer tehnično dobro podkovana, predvsem v napadu. Krilci dobro obvladajo žogo z glavo, nimajo pa točnega podajanja žoge. Obramba Mure je bila na trenutke zelo dobra, je pa zakrivila drugi gol. Izkazal se je vratar Slavko Jandl, ki je branil v velikem stilu, čeprav je bila večina golov zanj neubranljiva. Mura je še vedno igrala brez Vladimirja Kukanje.

V prvem polčasu sta bila nasprotnika nekaj časa enakovredna, kmalu pa je Železničar prevzel pobudo. Domačini so povedli v 18. minuti, zadetek pa je dosegel Pavlin. Nato je Mura izvedla zelo lep protinapad, vendar Bosinin volej konča v gol avtu. Drugi zadetek je po nesporazumu med Jandlom in Videnškom dosegel Herman. Mura je svoj zadetek dosegla v 43. minuti, zadel pa je Bosina.

V drugem polčasu se močno pozna slabša fizična pripravljenost murašev. Po več brezuspešnih napadih Mure so domačini v 75. minuti dosegli tretji zadetek. Uspešen je bil Pavlin. Minuto kasneje je bilo že 4:1, zadel pa je Šiftar. V 85. minuti so domačini postavili končni rezultat tekme, zadel pa je Ronjak.

Po 4. krogu je lestvica sledeča:

1. Čakovečki  3 2 1 0  5:2 5
2. Rapid    4 2 1 1 13:9 5
3. Železničar 2 2 0 0  6:1 4
4. Mura    4 2 0 2 12:11 4
5. Maribor   3 0 1 2  2:4 1
6. Slavija   4 0 1 3  4:15 1

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu