Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prekmurje premagalo Maribor

Reprezentanca Prekmurja je v belih dresih. Stojijo od leve: Zoltan Hegeduš, Ludvik Kulčar, Aleksander Bušen, Štefan Aki Norčič, Stanko Klepec, Feri Zelko, Jože Šimon, Jože Gerenčer. Čepijo: Ludvik Norčič, Ciril Klajnšček in predzadnji, vratar Alojz Režonja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Danes je bila v Murski Soboti prijateljska nogometna tekma med reprezentancama Prekmurja in Maribora. Zmagali so Prekmurci s 3:2. Tekma je bila odigrana v čast proslave desete obletnice Osvobodilne fronte. Reprezentanco Prekmurja so sestavljali igralci Mure in Nafte.

Tekmo je bolje pričela reprezentanca Prekmurja, ki je povedla že v 2. minuti. Zadetek je dosegel Jože Šimon. Po napaki obrambe so Mariborčani izid hitro izenačili na 1:1, v 30. minuti pa so z avtogolom še povedli. Polčas se je končal z 1:2. V drugem delu so Prekmurci zaigrali še bolje in v 70. minuti izid izenačili. Končni rezultat 3:2 je bil dosežen v 83. minuti ko je zadel Feri Zelko.

Zmaga reprezentance Prekmurja je povsem zaslužena in bi lahko bila še večja, saj so Prekmurci kar sedemkrat zatresli prečko. Tekmo je sodil Gvardjančič iz Ljubljane.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu