Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prijateljski prekmurski derbi pripadel Soboti

Nogometaši Sobote so se v prijateljski tekmi pomerili z ekipo Nafte iz Lendave. Sobočani so slavili z visokih 5:1 (3:1).

Za Soboto so med drugim igrali: Režonja, Vrtarič, Zelko, A. Norčič in Horvat.

Postava Nafte: Štefanec I, Gerenčer, Marvič, Štefanec II, Vidjak II, Merc, Vajda, Hegedüš, Božič, Törek (Šiftar) in Šimunka.

Začetek tekme je pripadel Nafti, ki je že v prvih minutah nevarno ogrožala vrata Sobote. Na srečo so obramba in vratar Režonja dobro opravili svoje delo. Sobota je povedla v 15. minuti, ko je lepo kombinacijo Jurija Vrtariča, Ferija Zelka in Janeza Horvata slednji preusmeril v mrežo za 1:0. Drugi zadetek je padel v 20. minuti. Znova je bil uspešen Horvat, tokrat s prostega strela. Tretji zadetek je padel v 31. minuti, ko je Aki Norčič poslal žogo mimo presenečenega Štefaneca. Gostje so v 35. minuti dosegli edini gol na tekmi.

Drugi polčas je v celoti pripadel Soboti, ki je pokazala dobro in učinkovito igro. V 60. minuti je Zelko dosegel četrti zadetek za Soboto. Sobota je z nizko igro presenečala goste in si priigrala številne priložnosti. V 69. minuti je Zelko iz enajstmetrovke dosegel še peti zadetek. Kot se je izkazalo je to bil končni rezultat.

Moštvo Sobote je presenetilo z dobro igro. Zelo dobra in učinkovita je bila napadalna vrsta. Nafta je bila v prvem polčasu deloma v premoči, vendar tega ni znala obrniti sebi v prid. Gostje so v drugem polčasu povsem popustili.

Igrala je tudi druga ekipa Sobote

V predtekmi sta se pomerili sruga ekipa Sobote in Radgona. Sobota je zmagala z 2:0, pri gostih pa se je izkazal vratar Hrastelj.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu