Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Propozicije tekmovanja v sezoni 1937/1938
20. avgust 1937

Ljubljanska nogometna podzveza (LNP) je določila propozicije tekmovanja za sezono 1937/1938. Vsi klubi se delijo v prvorazredne in drugorazredne, pri čemer se tekmovanje v prvem razredu deli v tri skupine - celjsko-trboveljska, ljubljanska in mariborska skupina.

Mura bo tekmovala v I. razredu mariborske skupine, kjer bodo tekmovali: Čakovečki ŠK, Građanski Čakovec, I. SSK Maribor, Mura, Rapid Maribor in Železničar Maribor. Čeprav je Mura ob koncu sezone dobila dve dodatni tekmi z Građanskim, se je slednji prav tako uvrstil v I. razred. Građanski se je namreč na sklepe LNP pritožil na Jugoslovansko nogometno zvezo (JNS), LNP pa je nato sprejela salomonsko rešitev in Građanskemu prav tako dovolila igranje v višjem rangu tekmovanja.

Prva dva iz ljubljanske in mariborske skupine ter zmagovalec iz dveh tekem med drugim iz celjsko-trboveljske in tretjim iz mariborske skupine igrajo finalne tekme po točkah. Zmagovalec je nato podzvezni prvak za sezono 1937/1938. Zadnjeuvrščeni v vsaki skupini pade avtomatično v drugi razred.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu