Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prošnja Mure za članstvo in pomoč

V časniku Muraszombat és vidéke je bil 21. novembra 1941 objavljen poziv vsem prijateljem športa in Mure, da se vključijo v športni klub Mura. Šlo je za propagandno sporočilo v katerem so ljudi nagovarjali k vljučitvi v ta, po njihovem mnenju madžarski klub. V času 2. svetovne vojne so Slovence imenovali z okupatorji, ki so po njihovem mnenju okupirali Prekmurje v času od leta 1919 do 1941. Z omembo, da je bil klub v času okupacije (od 1919 do 1941) tarča slovenskega okupatorstva so posredno priznali, da so korenine kluba slovenske.

Besedilo objave se glasi:

Športni klub Mura je bil v času okupacije Prekmurja tarča okupatorja in šovinističnih združenj. Cilj kluba je bilo vedno združevanje, delo v dobrobit kluba in čim boljše delovanje. Ti cilji so bili doseženi. Čeprav so klubu zavrnili veliko prošenj za pomoč in čeprav so klub v slovenskih medijih napadali zaradi madžarstva, se mu je uspelo obdržati in napredovati.

V dnevih vrnitve Prekmurja Madžarski, se je klub takoj vključil v Madžarsko nogometno zvezo in nadaljeval z delom, ki ga je krasila preteklih 22 let. Želja kluba je, da bi se v njega vključilo čim več novih članov in podpornikov ter da bi se udeleževali nogometnih tekem. Želimo si, da bi vsak, ki v svojem srcu nosi Madžarsko, postal član kluba in mu pomagal - bodisi finančno, bodisi s svojim delom. Vsak posameznik bi moral imeti v mislih razvoj Murske Sobote in kluba.

Verjamemo, da bo ta objava padla na plodna tla, kajti klub želi na naslednjem občnem zboru izvoliti močno ter uspešno vodstvo.

Vodstvo Mure

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu