Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Remi med Muro in Čukaričkim

Mura je tekmo prenašala na svojem YouTube kanalu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: zaslonski posnetek

Nogometaši Mure so danes igrali drugo pripravljalno tekmo v Turčiji. Njihov nasprotnik je bil tretjeuvrščena ekipa srbskega prvenstva Čukarički. Nasprotnika sta se razšla brez zmagovalca 1:1, končni rezultat pa je bil dosežen že v prvem polčasu.

Libero Karamarko

Mura je tekmo pričela v postavi: Zalokar - Pucko, Karamarko, Gorenc - Ouro - Kompan Breznik, Bobičanec, Kozar, Beganović - Lotrič in Mulahusejnović. Trener: Damir Čontala.

Črno - beli so igrali v sistemu 3-1-4-2. Zadnjo vrsto so sestavljali Karamarko kot "libero", na njegovi desni strani Gorenc in levi Pucko. Zadnjega veznega je igral Ouro, pred njim pa sta bila Bobičanec in Kozar. Na levem boku je pričel Kompan Breznik, na desnem pa Beganović. V vrhu napada sta igrala Lotrič in Mulahusejnović.

Čukarički (prvi polčas): Petrović, Stevanović, Obradović, Puškarić, Roganović, Belić, Čolić, Ajdar, Janković, Kajević, Rakonjac. (drugi polčas): Belić, Roganović, Drezgić, Tanasijević, Tošić, Mijailović, Lukić, Kempbel, Čolović, Miladinović, Spasojević. Trener: Saša Ilić.

Mulahusejnović za vodstvo Mure

Po začetni priložnosti Mure je vajeti igre prevzel Čukarički in si priigral nekaj polpriložnosti ter strelov iz kota. Mura je povedla v 23. minuti, ko je po podaji s kota in odbiti žogi zadel Mulahusejnović. Čukarički je izenačil v 34. minuti. Po lobu se je Rakonjac znašel sam pred Zalokarjem, nakar mu ni bilo težko zadeti za 1:1. Muraši so pri zadetku protestirali zaradi prepovedanega položaja. Do konca polčasa se nato rezultat ni več spremenil.

Menjava ekipe v 60. minuti

Drugi polčas je pričela enaka enajsterica kot je končala prvega. V 60. minuti je sledila menjava desetih igralcev, le Karamarko je ostal na igrišču.

Igrali so: Gyergyek - Karamarko, Balažic, K. Cipot - Maruško - Šturm, T. Cipot, Horvat, Kous - Klepač in Kasalo. Prvič je zaigral Balažic, ki je igral na mestu libera. Karamarko je igral na položaju levega, Kai Cipot pa na položaju desnega branilca. V 70. minuti je nato Karamarka zamenjal Kompan Breznik, ki se je vrnil v igro.

Do konca tekme sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, vendar se rezultat ni več spremenil. Nekaj več od igre so imeli muraši.

V Turčiji še ena tekma

Naslednjo tekmo bo Mura igrala v nedeljo, 30. januarja, proti bolgarskemu prvoligašu Slaviji iz Sofije.

Veselje igralcev Mure po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Na dopoldanskem treningu pred tekmo je snežilo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Na dopoldanskem treningu pred tekmo je snežilo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Na dopoldanskem treningu pred tekmo je snežilo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Na dopoldanskem treningu pred tekmo je snežilo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu