Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Še en poraz v Turčiji

Nogometaši Mure so na generalki doživeli poraz proti Slaviji iz Sofije. Foto: NŠ Mura

Nogometaši Mure so priprave v Turčiji zaključili s tekmo proti bolgarski Slaviji iz Sofije. Črno-beli so klonili s 3:2, vsi zadetki pa so bili doseženi v prvem polčasu. Slavija je jesenski del bolgarske Parve lige končala na petem mestu.

Smo videli udarno enajsterico?

Trener Damir Čontala ni preveč kalkuliral in je na igrišče poslal enajsterico, ki jo bomo po vsej verjetnosti videvali na spomladanskih prvenstvenih tekmah. Zalokar - Pucko, Gorenc, K. Cipot - Šturm, Maruško, Kous - Lorbek, Horvat, Bobičanec - Mulahusejnović. Na Karničnikovem mestu je znova igral Kai Cipot, ki se bo najverjetneje tudi v prvenstvenih dvobojih iz napada preselil v obrambo. Zadnji vezni je bil Maruško, na krilih standardna Kous in Šturm ter v sredini Lorbek, Horvat in Bobičanec. V vrhu napada je igral Mulahusejnović.

Slavia Sofia: Vutsov, Popadyn, Valchev, Kerchev, Soares, Minchev, Atanasov, Nguena, Dobrev, Kirilov in Bakero. Trener: Zlatomir Zagorčić

Festival zadetkov prvem polčasu

Slavija je povedla v 4. minuti. Ostro žogo z leve strani je v mrežo pospravil Kirilov. Mura je izenačila v 10. minuti. Prosti strel Bobičanca z leve strani je z glavo v mrežo preusmeril Kai Cipot. Dve minuti kasneje je Slavija znova povedla, zadetek pa je bil zelo podoben prvemu. Poslali so nizek predložek z leve strani, na drugi vratnici pa je osamljen Bakero žogo potisnil v prazno mrežo. V 15. minuti je sledilo novo izenačenje na 2:2. Horvat je prestregel žogo in z vrha kazenskega prostora streljal v desni spodnji kot Vutsova. V 19. minuti je Slavijo z bele točke v novo vodstvo popeljal Ivan Minčev. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil. Mura je imela nekoliko več nevarnejših situacij in strelov na gol. Zelo agilen je bil Bobičanec.

Groba igra v drugem delu

Prvih petnajst minut drugega polčasa se ni dogajalo nič posebnega. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. V 61. minuti je Mulahusejnović zaradi štarta s hrbta prejel rdeči karton. V zaključku tekme je rdeči karton zaradi podobnega prekrška prejel še Kompan Breznik. V drugem polčasu smo videli malo dobre igre in veliko vroče krvi. V zadnji minuti tekme so se po prekršku nad Ourom igralci tudi stepli, zato je glavni sodnik enostavno odpiskal konec tekme. V drugem polčasu so igrali še: Ouro, Beganović, T. Cipot, Kompan Breznik in Balažic.

Še vedno škriplje v fazi branjenja

Nogometaši Mure so bili v generalki pred prvenstvom dokaj neprepričljivi, znova pa so imeli velike težave v obrambi. Vsi trije zadetki so bili namreč plod napak v fazi branjenja.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu