Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Remi Mure z West Hamom

Skupinska fotografija obeh moštev pred pričetkom tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Danes ob 18.00 je bila na Fazaneriji pripravljalna nogometna tekma med Muro in angleškim premierligašem West Ham Unitedom. Po devetdesetih minutah sta se ekipi razšli brez zadetkov.

Postavi obeh ekip

Mura: Kamnik, Filipovič, Drahno, Bingo, Blagus, Ristič, Slavic, Božič, Kljajič, Markovič in Kmetec. Klop: Gačevski, Janža, Flisar, Pregelj, Maruško, Bohar, Kulčar in Kokol. Trener: Primož Gliha.

West Ham United: Green, Spence, Ngala, Gabbidon, Grassa, Savio, Edgar, Lee, Payne, Stanislas in Mines. Klop: Tomkins, Parker, Cole, Morta, Noble, Jimenez, Collins, Collison in Kurunce. Trener: Gianfranco Zola.

Gringosi in solidarnost z delavci Mure

Današnja tekma s slovitim nasprotnikom iz vzhodnega dela Londona je prikazala in dokazala marsikaj. Nogomet danes igra vsakdo in murašem lahko za prikazano stisnemo roko, kajti remi z eno boljših ekip v najmočnejši ligi na svetu le ni mačji kašelj. Po tekmi smo se neformalno pogovarjali z nekaterimi predstavniki angleškega kluba, ki so današnjo predstavo svoje ekipe komentirali z dokaj vzpodbudnimi besedami. Kljub ugodnemu rezultatu pa se je vseeno potrebno zavedati, da so prijateljske tekme eno, prvenstvo pa povsem nekaj drugega. Pohvale si zaslužijo tudi Black Gringosi za korektno in glasno navijanje skozi celo tekmo. Svojo solidarnost so pokazali tudi z delavci tovarne Mure, ki se borijo za svoja delovna mesta, za kar lahko tudi njim stisnemo roko.

Novinci v ekipi Mure

Ekipa je bila tokrat precej pomešana z nekaterimi igralci, ki smo jih prvič videli igrati v črno-belem dresu. Tako so prvič zaigrali branilec Ivan Filipovič, nekdanji igralec Drave. Zaigral je tudi Goran Blagus, še en obrambni igralec, ki je nazadnje igral za Primorje, nekaj časa pa tudi v Belgiji. Novinec je tudi Aleksandar Markovič, napadalec iz Srbije. Nobeden od teh igralcev še ni podpisal pogodbe. Poleg vseh teh novincev mora vodstvo resno razmisliti in predvsem ne zapostavljati igralcev iz lastnega kadra, saj na vrata članskega moštva trka kar nekaj reprezentantov mlajših selekcij in le ti morajo dobiti čim več priložnosti.

Izjava po tekmi

Komentar trenerja Mure, Primoža Glihe po tekmi: "Vtis po tekmi je dokaj pozitiven. Nismo prejeli zadetka in to je velika stvar, če pogledamo, da je Mura pred nekaj meseci dobila sedem zadetkov od Olimpije. Danes smo igrali proti premierligašu, ki je bil osmi na lestvici v prejšnji sezoni. Nafta je npr. igrala z ekipo, ki je izpadla iz premier lige pa je bil povsem drugačen rezultat. Viden je določen napredek, vendar nisem zadovoljen v fazi napada. Ti igralci morajo dati več, več mora biti koncentracije in samozavesti. Mene ne zanima, če igramo z angleži, zanima me le če jim lahko damo gol, ni važno proti komu igramo. Če pa imaš v glavi blokado in ne moreš dati vse od sebe ker so oni to in to - s tem pa nisem zadovoljen." Zaigralo je kar nekaj novincev, kako je Gliha zadovoljen z njihovo predstavo? "Mi smo še vedno v fazi priprav in je še marsikaj odprto. Zadnje dni smo malce spustili ritem priprav, da ne bi prišlo do neke velike katastrofe kar se tiče rezultatskega dela, ker s takšnim rezultatom si ekipa dviguje samozavest. Novinci imajo pri nas zelo malo bonusa. Prevladuje neko primitvno mišljenje, da igralec, ki pride mora takoj dobro igrati kar sploh ni res. Wenger je nekoč dejal, da igralec potrebuje dvanajst mesecev, da se prilagaja, razen tistih, ki so že preizkušeni. Več ali manj sem zadovoljen."

Potek tekme

1. POLČAS

Na Fazaneriji se je zbralo okrog 2500 gledalcev, pred pričetkom tekme pa so se igralci in gledalci z minuto molka poklonili včeraj preminuli mami Aleša Ajleca.

V prvih minutah tekme se ne dogaja nič posebnega na igrišču. Bilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh. Pri Muri je z glavo streljal Kmetec, vendar nenevarno mimo gola.

19 - Gostje so na samih šestnajstih mestrih, rahlo z leve zrušili Kljajiča. Prosti strel je izvajal Marko Božič, vendar je zadel živi zid. Žoga se je odbila nazaj v polje.

20 - Sumljiv prekršek Kamnika nad Minesom v šestnajstmetrskem prostoru Mure. Glavni sodnik Andrej Tratnjek je pokazal naj se igra nadaljuje.

29 - Igra poteka na sredini igrišča med obema kazenskima prostoroma. Črno-beli v teh trenutkih kažejo več volje za napadi in imajo tudi nekoliko več žogo v svojih nogah.

31 - Predložek Gorana Rističa z desne strani v sredino, kjer je Kmetec z glavo streljal v naročje Greena.

35 - Napaka gostov pri odbijanju žoge iz obrambne vrste. Do žoge je prišel Marko Kmetec, ki je nekoliko podaljšal do Slavica, ki slabo strelja mimo vrat.

37 - Prvi kot na tekmi za goste je izvajal Stanislas, ki je v sredini našel Spenceja. Njegov strel z glavo je odbil Slavic.

40 - Gostje so izvajali prosti strel z leve strani z roba kazenskega prostora. Murin živi zid je žogo odbil.

42 - Gostje so lepo prodrli po levi strani, podali v sredino od koder je Darjan Slavic žogo odbil pred Kamnnikom.

2. POLČAS

V drugem polčasu je pri Muri namesto Rističa vstopil Pregelj.

47 - Drugi del so nekoliko bolje pričeli črno-beli, ki so si prek Kmetca ustvarili najlepšo priložnost na tekmi. Kljajič je lepo prodrl s sredine, podal na levo do Kmetca, le ta je močno streljal, vratar gostov pa je s parado žogo odbil nazaj v polje.

53 - Mura je imela imenitno priložnost za vodstvo. Vratar gostov je v kazenskem prostoru zrušil Marka Kmetca, sodnik pa je pokazal na bolo točko. Strel z bele točke je izvajal Marko Kmetec in streljal prek gola.

54 - Še ena lepa priložnost za Muro po kateri so tudi črno-beli prišli do kota. Pred Slavicem je v zadnjem trenutku v kot odbil vratar gostov.

56 - Menjava pri Muri. Namesto Aleksandra Markoviča je vstopil Mitja Flisar.

61 - Še ena menjava pri Muri. Iz igre Bingo, namesto njega Janža. Tudi gostje so menjali kopico igralcev.

64 - Dobra globinska podaja gostov proti kazenskemu prostoru Mure. V zadnjem trenutku je posredoval Ivan Filipovič in žogo odbil v avt.

68 - Prekršek Mure na robu kazenskega prostora, rahlo z desne. Streljal je Jimenez, vendar zadel živi zid. Odbita žoga je ponovno prišla do njega, vendar je še enkrat zadel živi zid.

70 - Verjetno ena najlepših priložnosti gostov. Najprej so streljali z gneče v kazenskem prostur Mure, muraši so odbili, nato pa je odbito žogo s škarjicami poskušal v gol spraviti Tomkins, vendar je bil Kamnik priseben.

73 - Pri Muri je namesto Slavica vstopil Bohar in namesto Božiča Kokol.

74 - Damjan Bohar je z desne lepo poslal predložek na drugo stran do Janže, ki jo vrača v kazenski prostor gostov od koder so jo gostje odbili v kot. Kot je izvajal Flisar, vendar je žoga zletela točno v naročje vratarja gostov Kurunceja.

78 - Prodor Spenceja po desni strani in predložek v kazenski prostor Mure. Kamnik odbija.

79 - Gostje so zapretili tudi prek Stanislasa, ki je močno streljal z roba kazenskega prostora, vendar je Kamnik s parado žogo odbil.

84 - Prosti strel Stanislasa z dvajsetih metrov. Muraši odbijajo iz kazenskega prostora Mure. Kot vse kaže se bo tekma končala brez zadetkov.

86 - Visoka podaja Kokola pred vrata gostov. Do žoge je prišel Kulčar, vendar je preveč okleval in gostje so mu odvzeli žogo.

88 - Zelo le predložek Janže v kazenski prostor na glavo Boharja, ki je iz težkega položaja uspel streljati, vendar so gostje žogo odbili.

89 - Še ena lepa priložnost Mure. Na dvajsetih metrih je do žoge prišel Pregelj, vendar je njegov strel zletel mimo desne vratnice Kurunceja.

Konec tekme. Po prikazanem je remi povsem zaslužen.

IZ MEDIJEV

Ekipa Mure, ki je pričela pripravljalno tekmo proti West Ham Unitedu. Stojijo od leve: Marko Kmetec, Marko Božič, Klemen Bingo, Goran Blagus, Boštjan Kamnik, Darjan Slavic. Čepijo: Aleksandar Markovič, Goran Ristič, Michal Drahno, Ivan Filipović, Žiga Kljajič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Klemen Bingo Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregtor Čiček

Žiga Kljajič Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Aleksandar Markovič se nahaja na preizkušnji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Primož Gliha je trener Mure postal 22. junija 2009. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Muro je s klopi vodil Primož Gliha. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Dva nekdanja napadalca in sedaj trenerja - Primož Gliha in Gianfranco Zola. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Gianfranco Zola je nekdanji odlični napadalec, ki je vodenje West Ham Uniteda prevzel leta 2008. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Trener West Hama Gianfranco Zola Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Aleksandar Markovič Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Aleksandar Markovič Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Zapisnik s tekme Mura 05 : West Ham United. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mura 05

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu