Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Še štirje krogi - najprej Bravo

Luka Bobičanec v svojem značilnem slogu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

S tekmo proti Bravu vstopamo v finiš prvenstva sezone 2020/21. Pred nami so še štiri tekme: Bravo, Aluminij, Domžale in Maribor, na voljo pa je 12 točk. Se bo Muri uspelo prebiti v Evropo, ali pa morebiti osvojiti naslov prvaka? Za kaj takega bo naprej potrebno premagati vedno neugodni Bravo.

Obe ekipi s podobnim sistemom

Na zadnji tekmi proti Kopru smo imeli obilico težav z razvojem igre. Poznala se je odsotnost Gorenca in Karničnika, ki sta na prejšnjih tekmah skupaj z Maruškom sestavljala obrambni trio. Zdaj se vračata in za pričakovati je, da bosta zapolnila vrzel v zadnji liniji v sistemu 3-5-2, ki nam je na preteklih tekmah prinesel dve zmagi. Zadnjo proti Kopru smo dosegli s štirimi zadaj. Podoben sistem in stil igre kot Mura goji tudi Bravo. Proti Muri so vselej igrali s štirimi zadaj, na zadnji tekmi proti Celju pa v sistemu 3-4-3.

Tokrat brez kaznovanih

Razveseljivo je, da tokrat pri Muri ni kaznovanih igralcev in razen dlje časa poškodovanih ima Šimundža na voljo dokaj širok igralski kader. Na drugi strani bo Bravo pogrešal svojega najstarejšega in najbolj izkušenega igralca, Luko Žinka. Njihov najboljši strelec je Milan Tučić s sedmimi zadetki. Na drugi strani je pri Muri zelo razpoložen Luka Bobičanec, ki je letos dosegel že devet zadetkov. Bobičanec ima zelo rad mrežo Brava, saj je temu klubu dal že pet golov.

Trenerja z najdaljšim stažem

Zraven dveh zelo enakovrednih ekip, bomo v Murski Soboti spremljali še dvoboj dveh trenerjev z najdaljšim stažem v 1.SNL. Tako Šimundža kot Grabić vodita svoji moštvi neprekinjeno od leta 2017 naprej. Ker je Bravo relativno mlad klub sta kluba doslej odigrala devet prvenstvenih tekem od tega dve v 2.SNL. Na zadnjih tekmah so nekoliko uspešnejši Ljubljančani, čepraj je Mura dobila zadnjo medsebojno tekmo v Ljubljani z 0:1. Mura je nazadnje premagala Bravo na Fazaneriji pred skoraj dvema letoma. 21. julija 2019 je bilo 4:3 za črno-bele. Kluba sta zadnjo tekmo na Fazaneriji odigrala v snežnem metežu in sicer 2. decembra 2020.

Izjavi pred tekmo

Dejan Grabić, trener Brava: "Pričakujemo dobro tekmo. Nasprotnik se bori za naslov prvaka, mi pa za matematično zagotovitev obstanka. Velika motivacija in pritisk za obe ekipi. Mi smo po seriji vsebinsko odličnih petih tekem odigrali slabši polčas proti Celju, v drugem pa pokazali pravi obraz in zmagali. Tudi tokrat nas zanima dobra podoba, predvsem pa rezultat. Na zadnji tekmi smo ga dosegli predvsem zaradi fanatične predanosti ekipi in borbenosti. V današnjem nogometu je to velika kakovost."

Ante Šimundža, trener Mure: "Smo v drugačnem položaju kot na zadnjem medsebojnem srečanju. Polnoma drugačni so tudi igralni pogoji. Znova bo pomembno vlogo igrala pragmatičnost."

Zmaga prinaša vrh

Z morebitno zmago na tekmi, ki se bo pričela v soboto, 8. maja ob 17.15, bi se črno-beli za en dan zavihteli na vrh lestvice na katerem so nazadnje bili v 10. krogu. Tekmo bo sodil Alen Borošak, ki je sodil snežno tekmo decembra 2020. To bo njegova četrta tekma Muri v tej sezoni. Zaradi vladnih ukrepov bo tekma še vedno odigrana brez gledalcev. Prenos bo na Planet 2.

Kaj pričakujemo od Mure?

Vsekakor borbo za vsako žogo, ekipni duh in preznojen dres. V igri je marsikaj, tudi tako želen naslov prvaka, ki ga navijači sanjamo in čakamo. S pravim pristopom je možno čisto vse.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu