Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Spremembe v mladinski in kadetski ligi

Nacionalni nogometni center Brdo pri Kranju. Foto: nzs.si

Člani izvršnega odbora NZS so na svoji seji potrdili spremembo tekmovalnega sistema v mladinskih tekmovanjih pod okriljem NZS, ki bo stopila v veljavo v sezoni 2023/24.

Ligi 1. SML/SKL in 2. SML/SKL bosta poslej ločeni, 1. SML bo v  sezoni 2023/24 štela 16 klubov, 2. SML pa na vzhodu in zahodu vsaka po deset klubov. Ob tem se združita 1. SKL in enotna liga U15, ter 2. SKL (vzhod/zahod) in ligi U15 vzhod in zahod. 1. SKL/U15 bo tako združevala 14 klubov, 2. SKL/U15 vzhod in zahod pa bosta vsaka šteli po 10 klubov.

NZS želi s preoblikovanjem mladinskih tekmovanj povečati konkurenčnost lig, s tem pa dvigniti zanimanje in medijsko izpostavljenost ter pripravo nogometašev na nastopanje v članski konkurenci. Posebej pomembna v novem sistemu bo samostojna mladinska liga, ki predstavlja elitni del mladinskega nogometa in zadnjo stopnico pred igranjem na najvišjem nivoju.

Nova članska sezona se bo pričela sredi julija

Člani izvršnega odbora NZS so sprejeli koledar tekmovanj za sezono 2022/23, ki je usklajen  s koledarjem FIFA in UEFA tekmovanj ter predvidenimi reprezentančnimi aktivnostmi v vseh kategorijah.

Tekmovanje v Prvi ligi Telemach se bo pričelo 16. julija 2022, 2. SNL bo s tekmovanjem pričela 31. julija, medtem ko bo prvi krog pokalnega tekmovanja na sporedu 24. avgusta. Finale Pokala Pivovarna Union bo na sporedu 6. maja 2023, zadnji krog PLT pa 20. maja 2023.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu