Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

ŠTO SAN? Mura izdala zbirateljske kartice in album

Klub je ob prihahajoči stoletnici Mure izdal zbirateljske kartice z legendami Mure in Čarno-bejli album. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nsmura.si

Nogometna šola Mura (NŠ Mura) je v času od 8. februarja 2021 do 6. junija 2021 na svoji spletni strani pripravila nagradno igro z imenom ŠTO SAN? Vsak teden je prikazala zamegljen obraz enega izmed nogometašev Mure, obiskovalci spletne strani pa so ugotavljali za katerega igralca gre. V poštev so prišli igralci, ki so pustili velik pečat v skoraj stoletni zgodovini Mure. Skupaj jih je predstavila 17.

Ob koncu akcije je klub izdal album in kartice vseh 17. nogometašev. Na kartici so podrobnejši podatki o igralcih, simpatizerji Mure pa jih lahko kupijo po ceni 5 evrov za kos. Gre za zbirateljski album, ki se bo po navedbah kluba nadaljeval tudi prihodnje leto, vse do stoletnice kluba.

V prvem kompletu so igralci: Nino Kouter, Žiga Kous, Vladimir Kukanja mlajši, Mirko Babič, Milan Koblencer, Matic Maruško, Ludvik Norčič starejši, Jože Horvat - Didi, Jože Kosi, Franček Matjašec, Feri Zelko, Feri Maučec, Damjan Ošlaj, Darjan Slavic, Feri Cifer, Alen Kozar in Ivo Kardoš.

Sporočilo kluba prinašamo v celoti.

"Mineva že 97 let odkar se nam po žilah pretaka čarno-bejla kri. Mura je v tem času bila številne bitke - nekatere bolj, druge manj uspešno. A vendar smo še vedno tu.

Počasi odštevamo do stoletnega jubileja, ki nas čaka za tri leta. Za ta jubilej se želimo pokloniti vsem, ki so ustvarjali in še vedno ustvarjajo to zgodbo. Ne samo nogometašem. Vsem. Vsem, ki jim je pri srcu čarno-bejla.

Vsako leto do stoletnice bo na voljo sedemnajst zbirateljskih kartic. Prvi komplet sedemnajstih je že na voljo. Naslednje leto sledi novih sedemnajst in tako naprej do leta, ko bomo slavili naš jubilej.

Da bo zbirateljska kolekcija takšna, kot mora biti, smo za vas pripravili tudi čarno-bejli album, v katerem boste lahko hranili zbirateljske kartice in delček zgodovine. Ravno slednjo ste že lahko, ali jo še boste, spoznavali skozi zbirateljske kartice.

Te si lahko zagotovite preko spleta, kjer vas, na vašo željo, čaka tudi album. Zbirateljske kartice si lahko zagotovite tudi v 41 čarno-bejlih oštarijah. Za vsako kartico boste odšteli pet evrov. Ste pripravljeni z nami spoznavati in iti skozi zgodovino Mure?"

Grafika Mure za zbirateljsko akcijo ŠTO SAN? Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nsmura.si

Zbirateljske kartice Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nsmura.si, 3. junij 2021

Zbirateljski album Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nsmura.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu