Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tio Cipot odhaja v Spezio

Tio Cipot na svoji zadnji tekmi za Muro. Odigral jo je 12. decembra 2022 proti Domžalam. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot odhaja iz Mure in je danes uradno okrepil italijanskega prvoligaša Spezio. Z ligurskim klubom, ki domuje v zalivu pesnikov in mestu La Spezia je podpisal pogodbo do leta 2027, po besedah predsednika Kuzmiča pa bo Muri pripadlo skoraj milijon evrov odškodnine. Nekateri neuradni viri navajajo številko 700.000 evrov, vsekakor pa gre za rekord med vsemi dosedanjimi transferji našega kluba. Spezia igra v Serie A, ki je ena izmed petih najmočnejših lig na svetu. To bo po šestih letih prvi prestop iz slovenske lige najmočnejšo italijansko ligo.

Tio Cipot je otrok Mure, saj je pri našem klubu, dal skozi vse mlajše selekcije. V članskem dresu je debitiral 19. julija 2020 proti Aluminiju. V vseh tekmovanjih je zbral 55 nastopov in dosegel 5 zadetkov, enega tudi v Evropi.

V Mursko Soboto Ognjen Stijepović

S prestopom Tia Cipota se iz Spezie v Mursko Soboto seli napadalec Ognjen Stijepović. Črnogorec se je rodil 22. oktobra 1999, kariero pa je pričel pri Podgorici. Z dvajsetimi leti se je odpravil v Italijo kjer je igral za številne klube, nazadnje je bil posojen v Imolese, ki igra v Serie C. Tam je na 35. tekmah dosegel 4 zadetke.

Izjave

Robert Kuzmič: "Tio se je v Muri razvil v odličnega nogometaša in še enkrat več potrdil našo strategijo in filozofijo, kjer dajemo velik poudarek delu z mladimi. Želimo si, da Tio ne bo edini, ki bo iz Mure prestopil v katero izmed lig peterice, ampak mu bodo s trdim delom in odrekanjem sledili tudi drugi. Na tem mestu se moram zahvaliti tudi Amirju Ružniću, ki je vseskozi pomagal pri razvoju nogometaša in kasneje tudi pri prestopu, kjer smo s skupnimi močmi prišli do te točke, kjer smo zdaj. Obenem bi se prav tako rad zahvalil Spezii za korektno sodelovanje tekom pogajanj. Poudariti je potrebno, da Tio Cipot postavlja nov mejnik v Muri. Rekordna odškodnina, ki znaša skoraj milijon evrov, bi lahko v prihodnje z bonusi tudi krepko presegla omenjeno številko. Za konec zahvala Tiotu, da je verjel v naš projekt, hvala za vse predstave v čarno-bejlon in srečno v nadaljnji karieri. Vrata Fazanerije pa mu bodo vedno odprta".

Denis Rajbar: "Za Tia smo že od vsega začetka vedeli, da ima nekaj več. Nogometno tako ali tako, tudi glava, če se lahko tako izrazim, pa je bila na pravem mestu. Spomnim se, da ko sem ga poklical glede prestopa v Spezio, je bilo njegovo prvo vprašanje, če je klub dobil dovolj denarja, da bo lahko še stabilnejši in da bodo imeli njegovi soigralci plačo. S takšnim razmišljanjem me je res pozitivno presenetil. Veseli me, da je verjel v zgodbo, ki smo jo skupaj pisali, ob tem pa tudi zahvala Anteju Šimundži, da je začel njegov razvoj in Damirju Čontali, ki ga je nadaljeval in kočal. Klubska vizija je takšna, da poskušamo sproducirati še več takšnih nogometašev, kot je Tio. Sloveniji smo pokazali, da se da proizvesti tudi nogometaše, ki prestopijo v eno izmed petih najboljših lig. Verjamem, da si bo Tio izboril mesto v ekipi in bo v prihodnosti tudi eden vidnejših članov slovenske reprezentance".

Tio Cipot: "Muri bom večno hvaležen za vse. Z Muro sem rasel in odrasel ter se razvil v nogometaša, kakršen sem zdaj. Vse kar vem, sem se naučil v Muri, ki bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Fazanerija bo vedno moj drugi dom, jaz pa njen največji navijač. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, da so verjeli vame in najboljšim navijačem v Sloveniji, ki ste mi vedno stali ob strani. Navijaški skupini Black Gringos sporočam, da naj še naprej stojijo za ekipo, saj je njihova podpora največ, kar si lahko nogometaš želi".

Takole je Spezia predstavila Tia Cipota. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: acspezia.com

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu