Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tretje mesto za slovo od Lige prvakinj

Odhod v slačilnice. Od leve: Bojana Petkova, Lea Dolinar, Thalita Ellen Silva Bomfim, Iva Jovanoska, Špela Kolbl, Victoria Thalita Alvarenga Dias, Yana Malakhova in Špela Rozmarič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Nogometašice Mure so odigrale tekmo za tretje mesto v 3.skupini kvalifikacij za žensko Ligo prvakinj. V Radencih so jim nasproti stale igralke iz Severne Makedonije ŽFK Ljuboten. Tekma se je končala z rezultatom 7:1 (4:1) za črno-bele, kar je zadostovalo za končno tretje mesto.

Trener je v primerjavi z polfinalno tekmo v prvo postavo namesto Žive Rakovec in Lucije Kos postavil Špelo Rozmarič, ki na prvi tekmi zaradi rdečega kartona iz prejšnjih kvalifikacij ni smela igrati in Kristino Gornela. Manjkala je še poškodovana Lara Klopčič.

Mura: Kocijan, Rozmarič, E. Kos, Thalita, Testen, Gornela, Dolinar (od 63' Rakovec), Josy (od 69' Hofman), Kolbl (od 75' Adam), Plavšić (od 46' Vilčnik), Malakhova (od 75' L. Kos). Trener: Bojan Jančar.

Ljuboten: Lekovska, Jovanovska, Martins, Nikolovska, Petrovska, Milovanović, Markovska, Simjonova, Albuquerque, Silva, Dias. Trener: Dejan Saveski.

Strelke: Nikolina Plavšić (10', 31'), Josy Matos (12', 51'), Špela Kolbl (45+3', 46', 62').

Gostje so boljše odprle tekmo in na začetku nanizale kar tri napade, vendar so domače igralke vse poskuse odbile. V deseti minuti je po podaji Josy Matos, zadela Nikolina Plavšić. V dvanajsti minuti pa je Nikolina Plavšić podala do Josy Matos, ki je s strelom preko vratarke povišala na 2:0. V šestnajsti minuti je domača kapetanka Špela Kolbl zatresla okvir vrat. V triindvajseti minuti so igralke Ljubotna rezultat znižale na 2:1. V sedemindvajseti minuti je z glavo preko gola streljala Yana Malakhova. S svojim drugim golom na tekmi je v enaintrideseti minuti na 3:1 povišala Nikolina Plavšić. V triinštirideseti minuti je porumenela Lea Dolinar. Ob koncu prvega polčasa je kapetanka domačih Špela Kolbl po podaji Josy Matos, postavila rezultat prvega polčasa 4:1.

Takoj na začetku drugega polčasa je domači trener Bojan Jančar opravil prvo menjavo iz igre je odšla strelka dveh golov Nikolina Plavšić v igro je vstopila Noelle Vilčnik. Takoj v prvem napadu so murašice z tretjim golom Špele Kolbl povišale vodstvo na 5:1. V enainpetdeseti minuti je z glavo zadela Josy Matos in povišala na 6:1. V enainšestdeseti minuti je porumenela Špela Rozmarič. V dvainšestdeseti minuti je s svojim tretjim golom na tekmi Špela Kolbl postavila končni rezultat 7:1. Takoj zatem je trener domačink zamenjal Leo Dolinar v igro je vstopila Živa Rakovec. Do konca tekme smo še videli tri zamenjave. V devetinšestdeseti minuti je iz igre odšla Josy Matos v igro je vstopila Neli Hofman. V petinsedemdeseti minuti je igro zapustila trikratna strelka Špela Kolbl in Yana Malakhova v igro sta pa vstopili Sara Adam in Lucija Kos.

Murašice so z zmago osvojile končno tretje mesto v 3. skupini kvalifikacij za žensko Ligo prvakinj. Naslednja tekma jih čaka v soboto 16. septembra, ko se bodo ob 12.45 na Fazaneriji pomerile z Olimpijo.

Vse tekme turnirja

6. 9. - Apollon : Ljuboten 9:0
6. 9. - Mura : Samegrelo 0:0 - 4:5 po enajstmetrovkah

Za 3. mesto:
9. 9. - Mura : Ljuboten 7:1

Za 1. mesto:
9. 9. - Apollon : Samegrelo 3:0

Končni vrstni red
1. Apollon
2. Samegrelo
3. Mura
4. Ljuboten

V nadaljnje kvalifikacije za Ligo prvakinj se je uvrstil ciprski Apollon.

Anna Kristine Gornela Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Bojan Jančar in starosta prekmurskega novinarstva Tonček Gider. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Pogled na tribune športnega parka Ivanke Serec v Radencih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Od leve: Evelina Kos, Nikolina Plavšić, Priscila Edite Silva in Lea Dolinar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Snemanja tekme. Levo je Zvonko Žekš. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Pogled na klopi za rezervne igralke. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Denis Vöröš, Bojan Jančar in Zdenko Maučec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boptjan Rous

Tinkara Testen Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Josilene De Jesus Matos se z Leo Dolinar veseli zadetka. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Ogrevanje za Ligo prvakinj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Špela Kolbl je dosegla hat trick. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Elena Simjonova in Lea Dolinar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu