Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Vermezović zaokrožil veliko četvorko

Vladimir Vermezović je zaokrožil veliko četvorko nekdanjega YU nogometa pri Muri. Pred njim so krmilo Mure držali Kovačić, Nadoveza, Bonačić, Kranjčar, Blažević in Savić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NK Mura skozi čas

Mura je s prihodom Vermezovića zaokrožila veliko četvorko jugoslovanskega nogometa - Dinamo, Hajduk, Crveno Zvezdo in sedaj Partizan. Naš klub so namreč s trenerske klopi vodili strokovnjaki in legende največjih štirih klubov nekdanje Jugoslavije. Ali smo na tem področju unikum v Sloveniji nam ni znano, smo pa zanesljivo eni redkih.

Trije hajdukovci, dva dinamovca, en zvezdaš in partizanovec

Prvi je na klop sedel hajdukovec Marin Kovačić, ki je muraše vodil od oktobra 1994 do novembra 1995. Kasneje je sledil še en predstavnik "bilih" Petar Nadoveza, ki je bil trener v sezoni 1996/97. Dobra tri leta pozneje, v začetku sezone 2000/01 je črno-bele vodil dinamovec Zlatko Kranjčar, nakar je sledilo obdobje Splitčana Luke Bonačića. Sezono kasneje 2001/02 je trenersko krmilo prevzel zvezdaš Dušan Savić. V začetku sezone 2003/04 je prišel še en dinamovec Miroslav Blažević, pred kratkim pa partizanovec Vladimir Verzemović in tako zaokrožil poker velike četvorke.

Razen Dušana Savića, ki je bil le igralec Crvene Zvezde, so bili vsi ostali še trenerji svojih klubov. Edini, ki je osvojil lovoriko z Muro je bil Marin Kovačić.

Zahvaljujemo se Francu Bobovcu, ki nas je opomnil na to zanimivost.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu