Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tudi drugo gostovanje na Ptuju je bilo uspešno

V 3. krogu prvenstva 2. razreda mariborskega območja, so se črno-beli še drugič letos odpravili na Ptuj. Tokrat so igrali z Dravo in zmagali z 1:2 (0:2).

Drava je relativno mlad klub, Mura se je doslej s tem klubom pomerila trikrat in vselej zmagala, zato je bila tokratna zmaga Mure pričakovana. Je pa Mura do nje prišla precej težje kot na prejšnjih tekmah. Črno-beli so igrali precej raztrgano, najbolj razpoložena pa je bila obramba na čelu z Videnškom in vratarjem Kosom. Igrišče Drave je bilo razmočeno in ni omogočalo igre po tleh, saj je blato kot po pravilu ustavljalo žogo. Muraši pa so ravno na tej tekmi povečini igrali po tleh, kar se je izkazalo za napako.

V prvem polčasu je Mura več napadala in imela več priložnosti. Prvi zadetek je padel v 8. minuti. Novinec pri Muri, Herman Bizjak je sprožil strel, ki ga je vratar Drave odbil na noge Antonu Novaku. Novak je sprožil proti praznemu golu, zadetek pa je z roko preprečil branilec Drave. Enajstmetrovko za Muro je uspešno izvedel Karel Schiller. V 20. minuti je bilo že 0:2, ko je Anton Novak zadel z glavo. V drugem polčasu so pobudo prevzeli Ptujčani, ki so svoj edini zadetek dosegli v 62. minuti.

Nogometaši Mure so po treh krogih v vodstvu, saj so zabeležili vse tri zmage. DO konca jesenskega del prvenstva čaka Muro še tekma z Građanskim.

Stanje na lestvici:

1. Mura    6 
2. Građanski  4 
3. Ptuj    2 
4. Drava    0 
5. Panonija  0

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu