Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Umrl je Vlado Cvetko

S pogreba dolgoletnega sekratarja NK Sobota Vlada Cvetka. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Karla Glažarja

V četrtek so se v Murski Soboti zadnjič poslovili od sekretarja Občinske zveze za telesno kulturo (ObZTK) Murska Sobota Vlada Cvetka. Na njegovi zadnji poti so ga spremili številni športniki, športni delavci, zastopniki NZS, OZTK Maribor, NP Maribor ter mnogi politični delavci.

Vlado Cvetko se je rodil 3. januarja 1926 v Murski Soboti in se je že kot mladinec začel aktivno ukvarjati s športom, zlasti z nogometom. Pred 10 leti je postal sekretar NK Sobota in je to funkcijo opravljal do usmrti. Zaradi njegove izredne športne aktivnosti so mu zaupali tudi funkcijo sekretarja ObZTK Murska Sobota, kjer se je vneto lotil dela in z uspehom uresničeval ideje telesne kulture v Pomurju, zvolili so ga tudi za predsednika Sveta za telesno kulturo pri občinski skupščini M. Sobota. Bil je tudi član Liga odbora NZS ter član UO NP Murska Sobota.

Z veliko nestrpnostjo je pričakoval 40-letnico nogometa v Pomurju ter otvoritev novega športnega igrišča v M. Soboti, vendar tega jubileja zaradi nenadne smrti ni dočakal. S prerano smrtjo, med športniki tako priljubljenega Vlada Cvetka, je v pomurskem športnem življenju nastala velika vrzel.

Cvetko je umrl 8. septembra 1964.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu