Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V Bakovcih klonili proti FK Partizani Tirana

Patrik Mijić se nahaja na preizkušnji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Mura se je v soboto, 18. junija 2022, na drugi pripravljalni tekmi, v bližnjih Bakovcih, pomerila proti tretjeuvrščeni ekipi Albanije, FK Partizani Tirana. Prvi polčas so muraši začeli v postavi Mihelak, Beganović, Balažic, Karamarko, Bagola, Kous, Domjan, Maruško, Buček, Mijić in Škoflek.

Mura je tekmo začela obetavno in si že v prvih minutah ustvarila nekaj zrelih priložnosti. V šesti minuti je sledila nagrada. Žogo je s kota podal Domjan, ta je po odbitku prišla do Beganovića, ki je iz dvajsetih metrov poskusil s strelom. Strel ni bil preveč uspešen, je pa žoga prišla do Matica Maruška, ki je z enajstih metrov žogo pospravil v desni spodnji kot vratarja.

Mura je v prvem polčasu imela nekaj priložnosti, najbolj aktivni pa so bili po levi strani preko Bučka in Škofleka. Prav slednji bi lahko nekajkrat žogo lepše usmeril proti vratom.

FK Partizani si v prvem polčasu ni pripravil veliko priložnosti. Posest žoge je bila dokaj izenačena, a pravega pritiska na vrata Mura ni začutila. Tako se je prvi del zaključil z izidom v korist Mure, ena proti nič.

V drugem delu je Mura zamenjala postavo, nastopili so: Obradović, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Đapo, T. Cipot, Kozar, Kasalo, Bobičanec, Šroler in Klepač.

Mura je sicer drugi polčas dominirala v posesti, a je nesporazum med Obradovićem in Đapom v petdeseti minuti prinesel izenačenje gostov. Žogo je Đapu ukradel Skuka in jo poslal v prazno mrežo.

Drugi zadetek je padel v sedemdeseti minuti. Albanci so žogo spravili v kazenski prostor. Đapo se je prehitro podal v drseči štart in pri tem zgrešil celo žogo, ta je bila s strani igralca FK Partizani podana na rob kazenskega prostora, kjer jo je iz voleja v mrežo Mure pospravil Hoti.

Druga pripravljalna tekma se je tako končala v korist gostov. Muraše je kaznovala predvsem nezbranost pri izvajanju obrambnih nalog. Opazili smo lahko tudi, da novinci niso tako agilni, kot preostali del moštva, ki je se v določenih situacijah znašel dosti bolje.

Kot smo že pisali, se muraši sedaj selijo na priprave v bližnjo Avstrijo, kjer bodo odigrali dve prijateljski tekmi. Naslednja sledi že v sredo, 22. junija 2022.

 

Patrik Mijić. Foto: Loris Cipot

Veselje Murašev po doseženem zadetku na tekmi Mura :Partizani (18. jinij 2022). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Stojijo od leve: Marin Karamarko, Patrik Mijić, Gregor Balažic, Žiga Škoflek, Klemen Mihelak, Matic Maruško. Čepijo: Tarik Bagola, Amar Beganović, Žan Buček, Jaka Domjan, Žiga Kous. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Žiga Kous Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Žan Buček v akciji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu