Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V enakovredni tekmi je Vojvodina premagala Muro

Tri okrepitve Mure: Ivan Pintarić, Ratomir Aprcović, Stanko Kopač in trener Stevan Pozder. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Lado Klar/Vestnik

V zadnji pripravljalni tekmi pred novo sezono 1971/72, sta se v Murski Soboti pomerila Mura in Vojvodina. V lepi tekmi so zmagali gostje z 0:1. Končni rezultat je bil dosežen že v prvem polčasu.

Postava Mure: Cirkvenčič (Matič), Gavrilović (Klepec), Tkalčec (Husar), Kopač, Posavec, Horvat, Krajnc, Koblencer, Kovač, Aprcović in Pintarić. Trener Mure: Stevan Pozder.

Postava Vojvodine: Kovačević (Zorić), Aleksić, Zemko, Vukašinović (Stamenski), Brzić, Rutonjski, Ivezić (Lerinc), Perazić (Kustudić), Cvetković, Nikezić, Milojković (Jovanović). Trener: Dragoljub Milošević

Dvoboj soboškega drugoligaša in prvoligaša iz Novega Sada je na Fazanerijo privabil okrog 1500 gledalcev.  Kljub porazu, so nogometaši Mure povsem zadovoljili in bi lahko z nekaj sreče dosegli boljši rezultat. Prvo zrelo priložnost so imeli sobočani v 15. minuti, ko je Aprcović lepo podal Kovaču, ta pa je z nekaj metrov zgrešil prazna vrata. Tudi v naslednjih minutah je imela Mura več od igre. Izvedla je dva lepa napada, ki pa sta ostala neizkoriščena. Gostje so prvič resneje zapretili v 38. minuti, ko je Lerinc pobegnil obrambi Mure po desni strani, podal prostemu Nikeziću, ki je žogo z nekaj metrov potisnil v mrežo. Do konca prvega polčasa sta imeli obe enajsterici še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Tudi v drugem polčasu so bili igralci Mure enakovredni Vojvodini. Izvedli so nekaj nevarnih napadov, dve najnevarnejši akciji iz katerih sta streljala Horvat in Pintarić, pa je zaustavila vratnica.

Zadnja preizkušnja pred prvenstvom

Za obe ekipi je bila to zadnja preizkušnja pred pričetkom prvenstva, ki se prične 22. avgusta 1971. Nogometaši Mure bodo tekmovali v 2. jugoslovanski ligi zahod, v prvem krogu pa se odpravljajo v Pulo, kjer se bodo pomerili z Istro. Trener ekipe je Stevan Pozder, ki je na tem mestu zamenjal Franja Pazmanja. Pozder je po rodu iz Vojvodine. V igralski karieri je igral na mestu levega in desnega krila, po koncu kariere pa se je podal v trenerske vode. Pred Muro je treniral Borac iz Travnika. K Muri so v prestopnem roku prisopili Stanko Kopač (Bačka Palanka), Ratomir Aprcović (Hajduk Kula) in Ivan Pintarić (Trešnjevka Zagreb).

Na drugi strani bo Vojvodina tekmovala v prvi zvezni jugoslovanski ligi, v prvem krogu pa bo gostovala v Mariboru. Trener ekipe je Dragoljub Milošević, tehnični direktor pa Vujadin Boškov.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu