Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Vodilno moštvo poljske lige premagalo Muro

Jakub Kamiński in Kai Cipot. Foto: facebook Lech Poznan

Nogometaši Mure so igrali drugo pripravljalno tekmo. Tokrat je bil njihov nasprotnik vodilno moštvo poljske Estraklase, Lech Poznan. Poljaki, ki letos slavijo stoto obletnico obstoja, so slavili s 4:1 (2:1).

Kombinirana zasedba Mure

Mura je prvi polčas pričela v sledeči zasedbi: Zalokar - Pucko, Gorenc, K. Cipot - Šturm, Maruško, Kous, Horvat - T. Cipot, Klepač in Mulahusejnović. Stali so v postavitvi 3-4-3 oz. 3-4-2-1. Na Karničnikovem mestu je znova zaigral Kai Cipot, na mestu centralnega branilca je bil Gorenc, medtem ko je Maruško igral na položaju zadnjega veznega, kjer je v preteklosti že igral.

Postava Lecha: van der Hart - Pereira, Salamon, Satka, Rebocho - Karlstrom, Murawski - Kamiński, Marchwiński, Velde - Amaral. Rezervni igralci: Bednarek - Douglas, Ramirez, Czekała, Pingot, Skóraś, Tiba, Skrzypczak, Borowski, Wilak, Czerwiński, Antczak Trener: Maciej Skorza

Poljaki dobili prvi polčas

Nogometaši Mure so v prvem polčasu igrali svojo značilno igro na protinapade in pol protinapade ter Poljakom prepustili iniciativo. Po začetnem otipavanju in nekaj polpriložnostih je Klepač v 16. minuti prejel dolgo žogo se znašel sam pred vratarjem Lecha, vendar ni uspel zatresi mreže. V 18. minuti je na sredini igriša prišlo do vroče krvi med Kousom in enim izmed igralcev poljskega moštva. Poljaki so povedli v 21. minuti, ko je po podaji Kaminskega zadel malo mrežico Joao Amarala. Štiri minute pozneje je bilo že 2:0. Akcija je znova potekala po Murini desni strani, zadel pa je Jakub Kamiński. V 27. minuti je po prostem strelu Horvata in odbiti žogi le-ta za las zletela mimo vrat. Muraši so na 2:1 znižali v 33. minuti. Po pol protinapadu je proti vratom krenil Horvat in s strelom z dvajsetih metrov matiral vratarja Lecha.

Brez menjav na začetku drugega polčasa

Črno-beli so drugi polčas pričeli v enaki zasedbi kot so končali prvega. V 47. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Horvat. Po bloku je žoga zletela mimo vrat. V 58. minuti so gostje po predložku z desne strani z bližine dosegli še tretji zadetek. Zadel je Filip Marchwinski.

Po uri igre menjava celotne enajsterice

V 60. minuti je Damir Čontala menjal celotno enajsterico. Vstopili so: Gyergyek - Kompan Breznik, Karamarko, Bagola - Nerguti, Ouro, Beganović, Kozar - Bobičanec, Lotrič in Kasalo. Postavitev je ostala enaka kot na začetku tekme. Osrednjega branilca je igral Karamarko, zraven njega pa sta bila Kompan Breznik na levi in Bagola na desni strani. Zadnjega veznega je igral Ouro, na levem boku Nerguti, na desnem pa Beganović. Mesto Tomija Horvata je zasedel Kozar, spredaj pa so igrali Bobičanec, Lotrič in Kasalo.

Kasalo zapravil situacijo ena na ena

V 63. minuti je bil dosežen še četrti zadetek. Po napaki Murine obrambe je zadel Joao Amaral. V 86. minuti se je Kasalo znašel sam pred Bednarekom, vendar je ta njegov strel obranil.

Potrebno bo določiti udarno enajsterico

Danes se je poznalo, da so muraši šele na začetku priprav, da so igrali v kombinirani zasedbi in da Damir Čontala daje priložnost vsem igralcem. V naslednjih tekmah se bo najbrž počasi izoblikovala udarna enajsterica. Uigrati bo potrebno tudi oba branilska bloka, saj si proti močnejšim tekmecem ne smemo privoščiti začetniških napak v zadnji vrsti.

Vroča kri med Kousom in enim izmed igralcev Lecha. Foto: Przemysław Szyszka, lechpoznan.pl

Prerivanje v 18. minuti. Foto: Przemysław Szyszka, lechpoznan.pl

Gneča pred vrati Mure. Foto: Przemysław Szyszka, lechpoznan.pl

Kai Cipot in Marko Zalokar. Foto: Przemysław Szyszka, lechpoznan.pl

Samsindin Ouro in Michal Skoras. Foto: Przemysław Szyszka, lechpoznan.pl

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu