Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z Domžalami ključna tekma sezone

Luka Bobičanec je 13. decembra 2020 stresel prečko Domžal. Ob njem je Sven Šoštarič Karič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pred nogometaši v 1. SNL je finiš sezone 2020/21, v katerem nogometaše Mure čakata še dve tekmi. Najprej bodo v sredo, 19. maja 2021, gostili Domžale, v soboto, 22. maja pa se odpravljajo v Maribor. Gre za dve ključni tekmi v katerih lahko Mura osvoji naslov prvaka, eno od prvih treh mest, ki vodijo v Evropo ali pa pade na 4. mesto in ostane brez vsega. Pred nami je torej finiš kot ga še ni bilo.

Pred zadnjim krogom je stanje na prvih štirih mestih sledeče:

1. Maribor      34 16 12 6 60:38 60
2. Olimpija     34 16 11 7 44:30 59
3. Mura       34 15 12 7 44:25 57
4. Domžale      34 14 12 8 51:37 54

Kako je z Evropo?

Evropo, ki je ključni cilj črno-belih v tej sezoni, prinaša eno od prvih treh mest. Domžale za Muro zaostajajo za tri točke, vse tri tekme med tema nasprotnikoma pa so se letos končale z 1:1. Črno-beli bodo osvojili 3. mesto, če:

- premagajo Domžale. V tem primeru pobegnejo Domžalam na neulovljivih 6 točk.
- igrajo z Domžalami 0:0. V tem primeru bi imeli boljši medsebojni izkupiček, saj bi v medsebojnih srečanjih dosegli več zadetkov v gosteh. Tudi, če Mura zadnjo tekmo v Mariboru izgubi in Domžale premagajo Aluminij bosta ekipi točkovno poravnani, vendar 3. mesto osvoji Mura zaradi boljšega medsebojnega razmerja.

Tretje mesto pogojno prinaša tudi remi 1:1. V tem primeru bi se vse štiri tekme končale z 1:1 in bi se upoštevala gol razlika z vseh tekem. Mura je trenutno pri +19, Domžale pa pri +14. Taka razlika bi ostala tudi pri morebitnem rezultatu 1:1, kar pomeni, da bi Domžalčani morali v zadnjem krogu nadoknaditi 5 golov.

Če se tekma konča z drugim remijem kot 0:0 ali 1:1 so pred zadnjim krogom v prednosti Domžalčani.

Kako je z naslovom prvaka?

Če želi Mura osvojiti naslov prvaka mora najenostavneje zmagati obe zadnji tekmi in upati na en poraz Olimpije. V tem primeru bi bila (ob predpostavki, da Maribor slavi v Kopru) na 1. mestu točkovno izenačena z Mariborom. Mura bi na koncu imela boljše medsebojno razmerje z Mariborom. Obstajajo tudi druge kombinacije.

Kako do zmage proti Domžalam?

Zadnja tekma z Aluminijem je še enkrat več pokazala, kako zna Mura svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. To so črno-beli dokazali že večkrat, navsezadnje so v ligi prejeli najmanj zadetkov in sicer 25, kar je manj kot zadetek na tekmo. Tudi če črno-beli za ceno rezultata 0:0 ponovijo predstavo iz Kidričevega verjetno ne bomo imeli nič proti. Na drugi strani je pa res, da bodo Domžale na vsak način iskale zadetek in zmago, kar pomeni več tveganja in več prostora za Muraše v napadu. Muraši bodo pogrešali v zadnjem času standardnega Samsindina Oura, Domžalčani pa svojega drugega strelca Arnela Jakupovića. Imajo pa v napadu drugega strelca lige Daria Kolobarića in vselej nevarnega organizatorja Senijada Ibričića.

Izjavi pred tekmo

Ante Šimundža, trener Mure: "Za nas je tekma najpomembnejša, saj se zavedamo kaj prinaša. Hvala bogu nismo prvič v tej situaciji, saj smo bili v podobni že lani v finalu pokala. Nismo ekipa, ki bi kalkulirala, geldamo trenutno situacijo in trenutno tekmo. Zavedamo se odgovornosti do kluba in navijačev. Domžale so povsem drugačna ekipa od Aluminija in to zaradi karakteristik posameznih igralcev. Domžale so ekipa, ki želi igrati in ki želi biti ofenzivna. Tudi mi nismo zadržani, zato verjamemo, da bomo videli zanimivo tekmo. Veselimo se tudi povratka gledalcev na tribune."

Dario Kolobarić, napadalec Domžal: "Sredina tekma v Murski Soboto prinaša ogromno. V aktualni sezoni je bilo že zares veliko priložnosti za korak naprej, sedaj pa gre za ključno tekmo, ki bo odločala o tem, kdo bo med najboljšimi tremi. Mura je na zadnjih dveh tekmah remizirala, zato se bodo navijačem, ki se na stadione vračajo po zares dolgem času, zagotovo želeli oddolžiti z zmago. Čeprav bomo imeli vlogo gosta, menim, da bodo gledalci predstavljali velik motiv. Dolgo jih ni bilo, zato se sredine tekme z navijači že zelo veselimo."

Končno z gledalci

Glavni sodnik tekme bo "veteran" Roberto Ponis, ki še nikoli ni sodil tekme med Muro in Domžalami. To bo njegova četrta letošnja tekma, ki jo bo sodil Muri. Nazadnje je delil pravico na tekmi Bravo : Mura, ki je bila 28. februarja 2021. Razveseljivo je, da so ob spremembah vladnega odloka zopet dovoljeni gledalci na nogometnih tekmah. Zaenkrat le v omejenem številu a vendarle. Edino kar zna predstavljati problem za obiskovalce je zgodnji pričetek tekme (15.00) in to v sredo.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu