Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z občnega zbora NK Sobota

V nedeljo, 24. januarja 1960, je bil v Murski Soboti letni občni zbor Nogometnega kluba Sobota. Po poročilu sekretarja tovariša Cvetka, ki je zajemalo obširno analizo dela kluba v minulem letu, so zlasti pohvalili prvo moštvo, ki se je v minulem letu močno uveljavilo. Pohvalili so tudi drugo moštvo, ki je igralo samo v jesenskem delu tekmovanj ter pionirje. Med razpravami so posamezniki nakazali potrebo po vzgoji mladih vrst - mladine in pionirjev. Za predsednika so znova izvolili Ernesta Hoyerja.

Lanski uspehi in rezultati nogometnega kluba Sobota na zelenem polju, ki so jih na nedeljskem občnem zboru ponovno preanalizirali, spet in spet dokazujejo naglo rast kvalitete igranja in discipliniranosti. Prvo moštvo, ki se je do konca leta 1958 povzpelo na precej kvalitetno višimo — doseglo je 9. mesto v slovenski conski ligi — je v minulem letu spet napredovalo, saj zaseda že 5. mesto. S tem ni rečeno, da je moštvo že na popolni višini, ampak bo lahko ob nadaljnjem prizadevanju dosegajo še večje uspehe.

Prvo moštvo je lani odigralo 42 prvenstvenih in prijateljskih tekem s skupnim rezultatom 97:93 v korist kluba. Drugo moštvo je lani sodelovalo samo v jesenskem delu tekmovanja, ker v spomladanskem delu v pomurski ligi ni bilo tekmovanj. Moštvo je igralo izven konkurence ter v svoji skupini doseglo prvo mesto. Odigralo je tri tekme ter v vseh zmagalo z razliko 14:5 ter doseglo 6 točk.

Obe moštvi je lani treniral Zelko, medtem ko je mladino in pionirje treniral v začetku Titan, sedaj pa Svatina. Pri pionirjih so lani zabeležili precejšen napredek, nekoliko slabše pa je bilo pri mladini. Kljub temu pa si klub tudi od mladine precej obeta. Letos bodo spet organizirali pionirsko nogometno šolo ter začeli še bolj trenirati in uvajati ta šport tudi mladi rod.

Za nadaljnje uveljavljanje in pripravo moštev pa bo brez dvojna potrebno čiimprej obnoviti stadion ter urediti tudi pomožni stadion, ki bi v perspektivi služil za treninge, v času obnavljanja glavnega stadiona pa tudi za tekmovanja. Dosedanje priprave obetajo, da bo klub imel prav kmalu pomožno igrišče. Doslej so za to porabili že preko
pol milijona dinarjev.

Udeleženci občnega zbora so pokazali med razpravo veliko zadovoljstvo nad igro moštev ter nakazali potrebo po vzgoji mladih vrst, ki bodo sposobne zamenjati sedanje moštvo. Moštvo je sklenilo, da zaradi slabih izkušenj letos ne bo gostovalo v tujini, ampak bo poslalo le dva igralca na letošnjo olimpiado v Rimu.

Občinski ljudski odbor ter nekatera podjetja so tudi letos obljubila klubu pomoč in podporo, tako da se bodo moštva lahko še naprej uveljavljala. Kdor si je ogledal lanske tekme, lahko brez večjih pomislekov trdi, da ima moštvo NK Sobota še obetajočo perspektivo. Vse to pa kajpak ob nadaljnjem prizadevanju in poostrenju discipline.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu