Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z zmago nad Dokležovjem v 2. krog pokala

Ben Cottrell in Aljoša Jerič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se v 1. krogu pokala Pivovarna Union pomerili z Dokležovjem. Pred okrog 500 gledalci so slavili naši nogometaši, ki so zmagali z 0:2 (0:1). Dokležovje igrajo v 1. MNL Murska Sobota (5. rang) in se po štirih krogih nahajajo na prvem mestu.

Dokležovje: Gaber Pinterič, Jerič (od 66. Breznik), Vereš (od 54. Ropoša), Karajica (od 54. Vrbančič), Da. Gjergjek, Podgorelec (od 73. Kebel), Cof, Da. Gjergjek (od 73. Vodovnik), B. Lukač, A. Lukač in L. Lukač. Trener: Štefan Horvat.

Mura: Raduha, Sadriu, Saitoski (od 46. Kasalo), Cottrell (od 62. Brkić), Šarić (od 79. Ignjič), Tripi, Ščernjavič, Jovićević, Proleta, Trontelj in Spasojević (od 73. Domjan). Trener: Vladimir Vermezović.

Strelec: 0:1 - Jovićević (44'), 0:2 - Jovićević (47').

Spremenjena enejsterica

Tako kot je Vermezović napovedal po tekmi z Bravom so priložnost za dokazovanje dobili igralci, ki so na zadnjih tekmah igrali nekoliko manj. Igralci so se predstavili v sistemu 4-2-3-1, z dvema zadnjima veznima. Na tem mestu je zaigrala angleško italijanska naveza Cottrell - Tripi.

     Spasojević

  Šarić Jovićević  Saitoski  

     Cottrell  Tripi

Ščernjavič Sadriu Proleta Trontelj

       Raduha

Kraljevali streli od daleč

Prvi polčas je bil živahnejši kot drugi. Igra je skoraj ves čas potekala na strani Dokležovja, ki so v zaključku prvega polčasa poskušali predvsem iz prostih strelov. Navkljub posesti si je Mura prvo resnejšo priložnost priigrala v 14. minuti, ko je po preigravanju streljal Šarić. V 24. minuti je Tripi streljal z razdalje, minuto kasneje pa še Jovićević. Domačini so se uspešno postavili v blok in murašem onemogočali kombinatorno igro v zaključku napada. V 30. minuti je s petindvajsetih metrov sprožil še Saitoski. V 33. minuti je po kotu do strela prišel Saitoski. V obdobju od 37. do 39. minute so do dveh prostih strelov prišli domačini. Dvakrat je streljal Luka Lukač. V 43. minuti je iz prostega strela zapretila tudi Mura. Črno-beli so vodilni zadetek dosegli v 44. minuti. Po kotu Ivana Šarića je bil v kazenskem prostoru najvišji Jovićević in z glavo zadel za 0:1. Kmalu zatem je glavni sodnik odpiskal konec prvega polčasa.

V drugem delu smo zabeležili precej manj priložnosti. Igra je večino časa potekala na igrišču Dokležovja. V 47. minuti je bil predložku Trontlja z desne znova najvišji Jovićević in dosegel še drugi zadetek. Do konca polčasa sta bili omembe vredna še strela Jovićevića v 61. in Tripija v 78. minuti.

Statistični posladki

Pri Muri so debitirali vratar Florijan Raduha, ki je obenem nosil kapetanski trak, Mihajlo Spasojević in mladinec Nenad Ignjič. V ekipi Dokležovja je bilo kar nekaj nekdanjih igralcev Mure. Med prvih enajst sta igrala Damjan Gjergjek in Borut Lukač, trenerske posle pa opravlja Štefan Horvat.

Zanimivosti

Tekma je bila odigrana v prijetnem ambientu dokležovske šume in bližine reke Mure. Domačini so se potrudili pri organizaciji, tako da je dvoboj minil brez enega samega incidenta. Čeprav so muraši brez večjih težav premagali svojega nasprotnika si zaslužijo pohvale za spoštovanje Dokležovja in prekmurskega nogometa. Edino grajo bi lahko namenili trenerju, da ni v ekipo uvrstil kakšnega igralca iz standardne začetne enajsterice. Ti igralci niso bili niti na klopi.


Kako so igrali?

Nogometaši Mure so se v prvem pokalnem obračunu sezone pomerili z Dokležovjem. Kako so igrali? Ocenite igralce Mure, trenerja Vermezovića in glavnega sodnika.

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 22. septembra, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 40.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu