Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zakaj ni bilo enajstmetrovke in zakaj se ni oglasil VAR?

V 71. minuti tekme je Sven Šoštarič Karič igral z roko v svojem kazenskem prostoru, sodniška piščalka pa je ostala nema. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: zaslonski posnetek Šport TV

V 71. minuti tekme med Muro in Mariborom je med gledalci in igralci Mure završalo. Branilec Maribora Sven Šoštarič Karič je namreč v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Marsikdo je pričakoval enajstmetrovko za Muro, vendar se glavni sodnik Martin Matoša za njo ni odločil, ni pa posredoval niti VAR. Zakaj?

Šoštarič Karič je v padcu žogo odbil z glavo, nakar se mu je od tal odbila v roko. Roka je bila v naravnem položaju in ni šla proti žogi, zato se niso oglasili iz VAR sobe.

Pogoji za roko so:
- ali je igralec uporabil roko, da bi namerno igral z žogo;
- ali je roka zadela žogo ali žoga roko;
- ali je bila roka igralca v naravnem položaju za konkretno akcijo;
- ali je roka napravila njegovo telo nenaravno večje;
- intenziteta udarca in razdaljo do nasprotnika, ki je udaril žogo;
- ali bi igralec lahko preprečil oz. ali je želel preprečiti dotik roke z žogo ali ne.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu