Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Žreb prvenstvenih parov za sezono 1943/44

V Győru je potekal žreb prvenstvenih parov v sezoni 1943/44 za I. in II. razred Sombotelske skupine Severno podonavskega okrožja. Nogometaši Mure bodo aktivni v obeh razredih, saj bo prva ekipa igrala v I., druga pa v II. razredu. Hierarhično gledano gre za 4. (I. razred) in 5. (II. razred) madžarsko ligo.

V I. razredu tekmuje 12 ekip in sicer: Mura, MOVE Zalaegerszegi, Haladás II, Kapuvári, Körmendi, Soproni Vasutas II, MÁV Kinizsi, Szombathelyi FC II, Zalaegerszegi LE, Celldömölki, Sárvári in Tapolcai Vasutas.

II. razred sestavlja devet ekip in sicer: Mura II, Szombathelyi Bőrgyár, MOVE Alsólendvai (Lendava), Lenti, Kőszegi, Szombathelyi FC III, Szentgotthárdi, MOVE Zalaegerszegi SE II in Zalaegerszegi LE II.

Na sporedu bo tudi prvenstveni prekmurski derbi, prvi v madžarski ligi. V II. razredu igrata namreč druga ekipa Mure in prva ekipa Lendave, ki se med vojno imenuje MOVE Alsólendvai. Mura in Lendava sta doslej med vojno odigrala sedem prijateljskih tekem. Črno-beli so slavili 5-krat, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Zadnja prvenstvena tekma med tema tekmecema je bila odigrana v pokalu Slovenske nogometne zveze, 23. marca 1941. Tudi takrat so slavili Muraši s 4:1.

Razpored:
5. september 1943 - Mura : Sárvár,  Szombathelyi FC III : Mura II
12. september 1943 - Körmend : Mura,  Lenti : Mura II
19. september 1943 - MOVE Zalaegerszegi : Mura, Mura II : Bőrgyár
26. september 1943 - Mura : Kinizsi, Mura II ne igra
3. oktober 1943 - Kapuvár : Mura, Mura II : Szentgotthard
10. oktober 1943 - Mura : Haladas II, Move Zalagerszegi II : Mura II
17. oktober 1943 - Celldömölki : Mura, Zalaegerszegi LE II : Mura II
24. oktober 1943 - Mura : Zalaegerszegi LE, Mura II : MOVE Alsólendvai
31. oktober 1943 - Mura : Tapolcai Vasutas, Mura II ne igra
7. november 1943 - Szombathelyi FC II : Mura, Mura II ne igra
14. november 1943 - Soproni Vasutas II : Mura, Kőszeg : Mura II

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu