Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zrinjski na prvi pripravljalni tekmi premagal Muro

Jan Đapo in Mario Tičinović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura se je na prvi prijateljski tekmi sezone 2022-23 pomerila s prvakom Bosne in Hercegovine, HŠK Zrinjskim iz Mostarja, ter klonila z dve proti ena. Trener Damir Čontala je ob začetku priprav naredil kar nekaj rošad, in začel z enajsterico Obradović, Kuzmić, K. Cipot, Karamarko, Pucko, Nerguti, Lorbek, Šroler, Bobičanec, Kasalo in Klepač.

Prvi polčas se za Muraše ni začel obetavno. Zrinjski je od začetka močno pritisnil na vrata Mure in obrambni vrsti povzročil kar nekaj preglavic, vendar so bili nogometaši iz Mostarja pri strelih na srečo nenatančni.

Mura je prvič prevzela vajeti igre  v deveti minuti, ko je iz protinapada vrata Zrinjskega ogrozil Mihael Klepač, a je želel preveč in se pred kazenskim prostorom zapletel. Sledile pa so akcije Nika Kasala, Klepača in Luke Bobičanca. Slednji je v dvajseti minuti poskusil tudi s svojim značilnim preigravanjem in strelom od daleč za las zgrešil vrata.

Nogometaši Zrinjskega so s tempom popustili na sredini prvega dela, a so si jo muraši v štirideseti minuti z nerodnim posredovanjem zagodli sami. Kuzmić je na desni strani kazenskega prostora podrl igralca Zrinjskega. Sodnik ni okleval in hitro pokazal na belo točko. Kazenski udarec je izvedel Niko Janković in zabil za ena proti nič.

Drugi zadetek so muraši prejeli v triinštirideseti minuti in sicer po prekinitvi, ko je žogo iz kota v gol preusmeril Marin Magdić. Tako je Mura na polčas odšla z dvema zadetkoma zaostanka.

Trenerja sta v nadaljevanju zamenjala celotni enajsterici. Tako so v drugem delu za Muro zaigrali Mihelak, Beganović, Balažic, Morris, Đapo, Kozar, Maruško, T. Cipot, Ščernjavič, Shabanhaxhaj in Škoflek.

Zrinjski v drugem delu ni preveč ogrožal Murinih vrat, tako zadnja vrsta ni imela pretiranega dela. Sta se pa s posredovanji izkazala tako Đapo kot Ščernjavič. Tudi na desni strani smo bili zelo igrivi. Lepo sta med seboj sodelovala T. Cipot in Beganović.

Akcijo za zadetek je začel prav Tio Cipot, ki je žogo spretno, kljub pritisku nasprotnega moštva, zadržal v svoji posesti. To je spravil do Kozarja, ki jo je samo še podaljšal v kazenski prostor proti Beganoviću. Ta je rutinirano zadel v dolgi vratarjev kot.

Ob koncu tekme je Mura imela še eno priložnost. Z leve strani je podal Đapo, Tio Cipot je dobil skok z gostujočim vratarjem in žogo z glavo preusmeril v prazno mrežo, a so nogometaši Zrinjskega uspeli žogo izbiti na golovi črti. Tako je ostalo pri izidu dve proti ena.

Od novincev so se na prvem obračunu izkazali predvsem Kuzmić, Shabanhaxhaj in Đapo (sicer muraš že v prejšnji sezoni), medtem ko Mihelak in Morris pretiranega dela in s tem možnosti za dokazovanje nista imela. Na tekmi so sicer manjkali Samsindin Ouro, Žiga Kous in Josip Majić.


Mura v prvem polčasu. Stojijo od leve: Karamarko, Klepač, Lorbek, Obradović, Bobičanec, K. Cipot. Čepijo: Nerguti, Kuzmić, Šroler, Pucko, Kasalo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec in Igor Savić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mihael Klepač Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Henrik Nerguti in Karlo Kamenar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tilen Ščernjavič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura v 2. polčasu. Stojijo od leve: Mihelak, Shabanhaxhaj, Škoflek, Balažic, Đapo, Maruško. Čepijo: Kozar, Ščernjavič, Beganović, Kobie Morris, T. Cipot. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dardan Shabanhaxhaj Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Srđan Kuzmić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amar Beganović je bil edeini strelec za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Darick Kobie Morris Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu