Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Vladimir Kukanja st.
Vladimir Kukanja je k Muri prišel ob koncu leta 1936 iz I.SSK Maribora. Po rodu je iz Trsta.
Foto: M&M, Sedem desetletij NK Mura
Datum rojstva
18. avgust 1914
Spol
moški
Država
Slovenija
Igralni položaj
sredina
Številka dresa
Prvi nastop

5. september 1937 (pred 85 leti), I. razred - mariborska skupina

Mura : I. SSK Maribor 3 : 2

Zadnji nastop

8. oktober 1944 (pred 78 leti), NB II - Severnopodonavsko okrožje

Györi AC : Mura 1 : 4

Starost ob debiju
leta: 23, meseci: 0, dnevi: 18

Vladimir Kukanja starejši je bil eden najboljših igralcev in športnih delavcev v zgodovini Mure. Po rodu je iz Trsta, za Muro pa je bil registriran 2. decembra 1936. Dres Mure je nosil pred, med in po 2. svetovni vojni. Brez njega si ni bilo mogoče predstavljati začetne enajsterice črno-belih, saj je na sredini držal vajeti Murine igre. Iz časopisnih člankov je razvidno, da je za Muro odigral več kot 200 tekem, vendar vsi zapisniki s tekem žal niso ohranjeni.

Leta 1948 je postal član upravnega odbora NZS, leta 1949 je prejel priznanje NZS in leta 1955 plaketo Zveze športov Slovenije. Prejel je še zlato plaketo Nogometne zveze Jugoslavije in državno odlikovanje - red dela s srebrnim vencem.

Po koncu igralske kariere se je posvetil sojenju in postal eden najboljših in najbolj priznanih slovenskih sodnikov. Bil je prvi sodnik iz Prekmurja, ki je postal zvezni sodnik, kar pomeni, da je sodil tekme najvišjega ranga jugoslovanskega nogometa. Bil je tudi trener različnih selekcij Mure, tudi članske in pobudnik ustanovitve pionirske nogometne šole v Murski Soboti. Bil je še predsednik MNZ Murska Sobota.

Vladimir Kukanja st. - statistični parametri

Prikaz nastopov in zadetkov razdelan po sezonah in tipu tekme (prvenstvo, pokal ...).


Vse tekme igralca/igralke. Po posameznih tekmah so prikazani podatki kot so prvih 11, pričetek na klopi, vstop v igro, zamenjava, zadetek ... Statistika je razdelana tudi po tipu tekme (prvenstvo, pokal, evropa).


Nastopi in zadetki razdelani po posameznih klubih. Kateremu klubu je igralec/igralka dal/a največ ali najmanj golov, ter proti komu je največkrat nastopil/a?


V katerih minutah igralec/igralka najpogosteje dosega zadetke, vstopa v igro, prejema kartone ...


Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu