Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Žan Karničnik
Žan Karničnik leta 2020
Foto: Jurij Kodrun/m24.si
Datum rojstva
18. september 1994
Spol
moški
Država
Slovenija
Igralni položaj
obramba
Številka dresa
19, 20, 21, 23
Prvi nastop

5. avgust 2017 (pred 6 leti), 2. slovenska liga

Fužinar Ravne Systems : Mura 1 : 4

Zadnji nastop

12. december 2021 (pred 2 letoma), Prva liga Telemach

Koper : Mura 2 : 2

Starost ob debiju
leta: 22, meseci: 10, dnevi: 18

24-letni Korošec se znajde tako na desnemu bočnemu branilskemu položaju kot tudi na krilu. Odlikujeta ga izjemna prodornost in hitrost, svojo kariero pa je začel v Dravogradu. Od tam se je preselil v NK Maribor, kjer je igral za drugo ekipo, en nastop pa je zabeležil tudi v prvi ekipi. K Muri se je preselil pred začetkom tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi.

Žan Karničnik se veseli zadetka na tekmi Domžale : Mura (10. 3. 2021).
Žan Karničnik se veseli zadetka na tekmi Domžale : Mura (10. 3. 2021).
Žan Karničnik
Žan Karničnik

Žan Karničnik - statistični parametri

Prikaz nastopov in zadetkov razdelan po sezonah in tipu tekme (prvenstvo, pokal ...).


Vse tekme igralca/igralke. Po posameznih tekmah so prikazani podatki kot so prvih 11, pričetek na klopi, vstop v igro, zamenjava, zadetek ... Statistika je razdelana tudi po tipu tekme (prvenstvo, pokal, evropa).


Nastopi in zadetki razdelani po posameznih klubih. Kateremu klubu je igralec/igralka dal/a največ ali najmanj golov, ter proti komu je največkrat nastopil/a?


V katerih minutah igralec/igralka najpogosteje dosega zadetke, vstopa v igro, prejema kartone ...


Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu