Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. V kolikor opazite napačen podatek ali posedujete kakršenkoli podatek, ki ni objavljen, vas prosimo, če nam ga pošljete. Lahko je to časopisni izrezek, fotografija, vstopnica s tekme ... Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Jan Gorenc

Leto rojstva
1999
Država
Slovenija
igralni položaj
obramba
Številka dresa
30
Prvi nastop

23. februar 2020 (pred 7 meseci), Prva liga Telekom Slovenije

Domžale : Mura 1 : 2

Zadnji nastop

4. oktober 2020 (pred 16 dnevi), Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021

Bravo : Mura 2 : 1

Nastopi / zadetki v prvenstvu
17 / 1
Nastopi / zadetki v pokalu
2 / 0
Podrobna statistika

Opomba: Vsa statistika velja za prvenstvene (vse lige), pokalne (NZS, MNZ) in evropske tekme. Prijateljske tekme niso vključene.

Nastopi in zadetki

Legenda: nastopi / zadetki

prvenstvo pokal evropa skupaj
2019/2020 12 / 1 2 / 0 0 / 0 14 / 1
2020/2021 5 / 0 0 / 0 3 / 1 8 / 1
skupaj 17 / 1 2 / 0 3 / 1 22 / 2

Zadetki na tekmo

prvenstvo
0.06

vsakih 1,530.00 minut
pokal
0.00
evropa
0.33

vsakih 270.00 minut

Zadetki

od tega enajstmetrovk

 • /

Avtogoli

 • /

Tekme

 • 21 krat v začetni enajsterici
 • 3 krat pričel med rezervami
 • 1 krat vstopil s klopi
 • 0 krat bil zamenjan

Ko je Jan Gorenc igral je Mura

 • 11 krat zmagala (Z)
 • 4 krat igrala neodločeno (N)
 • 7 krat izgubila (P)
 • razmerje zmag: 50.00 %
 • klubsko razmerje zmag:
  (Z:463 / N:231 / P:333) 45.08 %

Časovnica dogodkov na tekmah

Legenda: zadetki, rumeni kartoni, rdeči kartoni, bil zamenjan, vstopil s klopi

 • 0

  1

  0

  0

  0

 • 1 - 15 min
 • 0

  0

  0

  0

  0

 • 16 - 30 min
 • 2

  2

  0

  0

  0

 • 31 - 45 min
 • 0

  3

  0

  0

  0

 • 46 - 60 min
 • 0

  2

  0

  0

  0

 • 61 - 75 min
 • 0

  1

  0

  0

  1

 • 76+ min
Kronološki zapisi

1 Članska ekipa v desetdnevno karanteno (6. oktober 2020)

2 Trije muraši v reprezentanci U21 (28. september 2020)

3 Jan Gorenc pred tekmo Mura : PSV (23. september 2020)

4 Jan Gorenc tarča Olympiakosa in AEK-a (13. september 2020)

5 Tomi Horvat in Jan Gorenc v reprezentanci U21 (24. avgust 2020)

Članska ekipa v desetdnevno karanteno
Datum: 6. oktober 2020

Uradna spletna stran kluba nsmura.si poroča, da sta dva igralca Mure pozitivna na COVID-19. V okviru reprezentančnih obveznosti so se testiranja udeležili štirje nogometaši Mure. V klubu so, v skladu z navodili in predpisi NIJZ, prekinili vse aktivnosti članskega moštva za deset dni. Po informacijah spletnega portala nogomania.com sta pozitivna Jan Gorenc in Tomi Horvat.

Igralcem, strokovnem vodstvu in vsem, ki so imeli tesnejši stik s članskim moštvom je odrejena 10-dnevna karantena. Karantena ni odrejena igralcem, ki so virus že preboleli in imajo potrjeno prisotnost protiteles.

Rehabilitacijski treningi igralcev, ki v preteklem obdobju niso imeli tesnih stikov s članskim moštvom, potekajo nemoteno.

Mura ima trenutno štiri reprezentante, Nina Kouterja v članski in Jana Gorenca, Tomija Horvata ter Kevina Žižka v mladi reprezentanci. Kljub temu, da sta Kouter in Žižek negativna na koronavirus, sta morala zaradi karantene zapustiti priprave reprezentanc.

22. septembra 2020 so se vsi nogometaši Mure in osebje testirali na koronavirus. To je bilo pred tekmo s PSV-jev in takrat so bili prav vsi negativni. Res pa je tudi, da so nogometaši Mure, 10. septembra 2020 igrali tekmo 1. predkroga kvalifikacij za Ligo Europa z Nomme Kaljujem. Po tej tekmi je bil en igralec, ki je igral to tekmo, pozitiven na koronavirus.

V desetdnevno karanteno so šli tudi igralci Brava, ki so v nedeljo igrali prvenstveno tekmo z Muro.

 

 

Trije muraši v reprezentanci U21
Datum: 28. september 2020

Slovenska reprezentanca do 21 let bo v oktobru odigrala dve prijateljski tekmi. Naši fantje se bodo 8. oktobra ob 19.00 v Elbasanu najprej pomerili z Albanijo, 13. oktobra ob 18.00 v Sombotelu pa še z izbrano vrsto Madžarske.

Za Slovenijo bo to že tretja prijateljska tekma z vzhodnimi sosedi v zadnjem letu. »Zelo sem zadovoljen, da smo se ponovno dogovorili za prijateljsko tekmo z Madžari, saj se je v tem obdobju zelo težko dogovoriti za prijateljske tekme na mednarodni ravni,« je obrazložil ponovno snidenje z Madžari selektor Primož Gliha in opozoril na problematiko, ki jo je izpostavil že pred septembrskima tekmama z Italijo in Madžarsko.

»Mali moramo delati več kot veliki. Ko sem na to opozarjal v preteklem mesecu, sem bil v določenem delu nogometne javnosti nerazumljen, vendar se je na koncu to pokazalo kot dejstvo, ki ga je potrdilo tudi igranje slovenskih klubov v evropskih pokalih. Evropa zahteva bistveno več kot naša liga in temu je primerna tudi sestava našega igralskega kadra. Tisti igralci, ki ne sprejemajo visokih psihofizičnih pritiskov ne morejo konkurirati za igranje v reprezentanci. Tu je višji nivo agresivnosti, višji nivo koncentracije, predvsem pa si kaznovan za vsako napako. To smo spoznali tako proti Italiji kot proti Madžarski.«

Prav zadnja tekma z Madžarsko je selektorju prinesla nova spoznanja o karakterju reprezentance. »Zadnje tekme z Madžarsko se bodo igralci spominjali do konca kariere, saj smo v 60. minuti izgubljali s 3:0, nato obrnili rezultat na 3:3 in na koncu skoraj zmagali. To je pokazatelj pozitivnega karakterja, a tudi velikega števila napak, ki si jih ne smemo dovoliti proti reprezentancam srednjega razreda, kaj šele najvišjega nivoja.«

Selektor ob tem opozarja tudi na kakovost Albancev, ki je zelo konkurenčna v zahtevni kvalifikacijski skupini. »Albanci so v isti tekmovalni skupini kot Angleži, s katerimi smo mi remizirali. Anglija je v skupini premagala Avstrijce s 5:1, z enakim rezultatom pa so v Avstriji slavili Albanci, ki bodo tokrat naš nasprotnik. Nekateri v Sloveniji prisegajo na avstrijski nogometni model, ki naj bi predstavljal nekakšen kažipot za nas vendar po mojem mnenju to ni prav. Mi moramo izbrati svojo pot in funkcionirati glede na našo mentaliteto,« razmišlja Gliha, ki pravi, da bo tekma z Albanijo zelo lep pokazatelj trenutnih zmožnosti slovenske reprezentance.

Selektor pred prihajajočima tekmama od svojih varovancev pričakuje visoko koncentracijo, odrekanje in disciplino, saj so to elementi, s katerimi lahko konkuriramo v Evropi. Gliha ob tem poudarja, da bosta obe tekmi zelo dobrodošli tudi zaradi dejstva, da bosta odigrani na tujem, tako kot sta bili obe septembrski v Italiji in Madžarskem.

Seznam vabljenih igralcev:

Žiga Frelih (Olimpija), Uroš Likar (Gorica), Igor Vekić (Bravo), Jan Gorenc (Mura), David Zec (Benfica / POR), Žan Rogelj (WSG Tirol / AUT), Aljaž Ploj (Aluminij), David Brekalo (Bravo), Luka Koblar (Maribor),  Žan Zaletel (Celje), Dušan Stojinović (Celje), Adam Gnezda Čerin (RIjeka / CRO), Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk / POL), Janez Pišek (Domžale), Tomi Horvat (Mura), Kevin Žižek (Mura), Jan Mlakar (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Luka Štor (Dynamo Dresden / GER), Žan Medved (Slovan Bratislava / SVK).

Jan Gorenc pred tekmo Mura : PSV
Datum: 23. september 2020

Današnja naslovnica Ekipe je posvečena prihajajočemu dvoboju Mure in PSV. V njej najdemo krajši intervju s stebrom murine obrambe Janom Gorencem.

Sicer pa temperatura pred tekmo počasi narašča. Nogometaši so včeraj, 22. septembra opravili testiranje na novi koronavirus, klub pa je izdal spominske šale, ki gredo v prodajo z današnjim dnem. Cena enega je 25 evrov.

Sicer pa bodo nogomeši PSV-ja v Slovenijo prispeli danes popoldne in v nasprotju s pričakovanji ne bodo opravili uradnega treninga na Fazaneriji. Namestili se bodo v mariborskem hotelu Mercure.

Jan Gorenc tarča Olympiakosa in AEK-a
Datum: 13. september 2020

Ko so pred dnevi črno-beli kot novo okrepitev predstavili Dragana Lovrića, je bil marsikdo presenečen. Ne zato, ker bi kdorkoli dvomil o kakovosti 24-letnega branilca, ki se je na ravnico preselil iz Zrinjskega, temveč zato, ker se je pred tem v Fazanerijo že vrnil izkušeni Jure Travner. Da bodo Sobočani morali zapolniti vrzel, nastalo po hudi poškodbi Marina Karamarka, je bilo kristalno jasno, a bržčas so le redki pričakovali, da bodo v svoje vrste privabili dva obrambna igralca.

Takšna in drugačna vprašanja so si sledila drugo za drugim. Nekateri so to povezovali s tem, ker se Ante Šimundža vse pogosteje odloča za osnovno postavitev s tremi branilci, prav tako pa je seveda logično sklepanje, da se morda obeta kakšen odhod. In ni skrivnost, da je vse več oglednikov klubov iz tujine vse bolj pozornih na Jana Gorenca, ki si je zagotovil mesto v udarni zasedbi in se lepo razvija, kakovost njegovih iger se zgolj stopnjuje. Navsezadnje je tudi mladi reprezentant, zato pač ni presenečenje, da nam je prišlo na uho, da bi utegnil 21-letni Krčan po zgolj osmih mesecih v Murski Soboti zamenjati klubske barve.

Pred dnevi smo poročali, da naj bi se za njegove usluge najbolj resno zanimal eden izmed klubov iz italijanske serie B, a medtem so nam grški viri prišepnili, da je obetavni muraš menda tarča dveh tamkajšnjih velikanov. Nikogar drugega kot Olympiacosa in AEK-a, kamor se je iz prekmurske prestolnice že preselil Žiga Laci, po teh navedbah naj bi bila snubca pripravljena odšteti okrog 400 tisoč evrov odškodnine.

Seveda smo pri športnem direktorju Mure Denisu Rajbarju preverili, ali bi se lahko vse pomembnejši člen ekipe res že kmalu preselil v zibelko zahodne civilizacije, in dobili negativen odgovor. Za zdaj brez pojasnila, seveda sta mogoča dva scenarija – morda želijo Sobočani iztržiti višje nadomestilo, morda pa ponudba (še?) ni priromala na klubski naslov …

Tomi Horvat in Jan Gorenc v reprezentanci U21
Datum: 24. avgust 2020

Slovenska reprezentanca do 21 let se po desetih mesecih brez tekem vrača v delovni ritem. Selektor Primož Gliha bo namreč fante ponovno zbral za tekmo z Italijo, ki bo 3. septembra ob 17.30 v Lignanu.

Zbor reprezentance bo v nedeljo 30. avgusta v Novi Gorici, fantje pa bodo skušali nadaljevati z odlično serijo rezultatov pred dolgim premorom, ko so remizirali s Portugalsko, Anglijo in Francijo, ter premagali Madžarsko.

»Zadnjo tekmo smo igrali pred desetimi meseci, kar je velika težava že za velike reprezentance, kaj šele za našo. V tem obdobju se je marsikaj spremenilo, saj nekateri igralci igrajo, drugi pač ne. Na roko nam ne gre niti prestavitev evropskega prvenstva, ki se po novem formatu začenja marca prihodnje leto in ne junija, kot je bilo prvotno predvideno. To pomeni, da smo izgubili štiri prijateljske tekme in da jih bomo imeli do začetka prvenstva največ šest,« opozori na nevšečnosti zaradi zdravstvene pandemije Gliha, ki poudarja pomen dobrega sodelovanja s selektorjem članske reprezentance Slovenije.

»Imeti moramo trezne glave, saj nas čaka evropsko prvenstvo, tako da bo nadaljevanje uspešnega sodelovanja z Matjažem Kekom še bolj pomembno. Bistveno je, da bodo v članski reprezentanci le tisti igralci, na katere bo selektor resno računal in ne tisti, ki bodo greli klop,« razloži vodja strokovnega štaba mlade reprezentance.

Gliha pred prihajajočimi izzivi ostaja optimist, a kljub temu pričakuje zelo zahtevno tekmo z Italijo, ki sodi v vrh evropskega nogometa. »Jaz sem večni optimist, ampak bojim se, da nas tokrat ne čaka nič dobrega. Tekma ne bo enostavna, saj bomo po desetih mesecih mrtvila igrali proti tako kakovostni reprezentanci. Mi moramo stisniti zobe, poskušati odigrati kar znamo, ampak realno, na tej tekmi nimamo nekih velikih možnosti,« prepušča vlogo favorita nasprotniku selektor.

Seznam vabljenih igralcev:

Adam Gnezda Čerin (Nuernberg / GER), Žan Celar (AS Roma / ITA), Jan Gorenc (Mura), Tomi Horvat (Mura), Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk / POL), Aljaž Ploj (Aluminij), David Brekalo (Bravo), Igor Vekić (Bravo), Dušan Stojinović (Celje), Žan Zaletel (Celje), Sven Šoštarič Karič (Domžale), Janez Pišek (Domžale), Matija Rom (Inter Zaprešič / CRO), Jan Mlakar (Maribor), Arian Rener (Tabor Sežana), Žan Rogelj (Triglav), Luka Štor (Dynamo Dresden / GER), Žan Medved (Slovan Bratislava / SVK), David Zec (Benfica / POR), Žiga Frelih (Olimpija).

vrh

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu