Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši so jesenski prvaki v sezoni 1934/1935

Nogometaši Mure, jesenski prvaki II. razreda mariborskega okrožja. Od leve: Josip Turk (referent Mure), Lali Turk, Turk III, Štefan Čagran, Josip Kos, Nikolaj Horvat, Josip Videnšek, Geza Vogrinčič, Ivan Debelak, Evgen Kardoš, Ivo Kardoš, Anton Novak in Peterka Avtorske pravice: nkmura.si Foto: album Nogomet i sport 1935

Nogometaši Mure so v derbiju zadnjega jesenskega kroga z 2:0 premagali Građanski iz Čakovca in s tem osvojili naslov jesenskega prvaka v II. razredu mariborskega okrožja. Črno-beli so jesenski naslov v sezoni 1934/1935 osvojili na najboljši možni način - z vsemi zmagami.

V ligi sodeluje pet moštev, zraven Mure in Građanskega še Ptuj, Drava in murskosoboška Panonija. Do zadnjega kroga sta bila Mura in Građanski poravnana na lestvici, oba s tremi zmagami in šestimi točkami. Da gre za izenačeni ekipi priča podatek, da sta kluba na dosedanjih medsebojnih tekmah povsem izenačena. V petih tekmah je vsaka ekipa po enkrat zmagala, trikrat pa so se tekme končale brez zmagovalca. Vsi trije neodločeni izidi so bili doseženi v Murski Soboti.

Mura je igrala z neverjetnim elanom

Tokratna tekma je bila prava prvenstvena, Mura pa je igrala z neverjetnim elanom in z veliko željo za uspehom. Vsak igralec je dal vse od sebe, zato je težko najti slabo točko v murini igri. Na vratih je bil Kos večinoma brez dela, ker sta obrambna igralca Videnšek in Kardoš sproti razčiščevala nevarne situacije. Na krilskem položaju je odlično delo opravil Čagran, na sredini pa Horvat in Vogrinčič. Dobro so igrali tudi napadalci, ki so neprestano ogrožali gostujoča vrata. Zelo podjetna sta bila J. Kardoš in Debelak, do izključitve pa tudi Schiller. Svojo prvo resno tekmo v dresu Mure je igral tudi Schrimpf.

Za Muro so igrali: Josip Kos, Ivo Kardoš, Josip Videnšek, Štefan Čagran, Nikolaj Horvat, Geza Vogrinčič, Karel Schiller, Jeno Kardoš, Ivan Debelak, Franc Schrimpf in Anton Novak.

Čagran zapravil enajstmetrovko

V prvih petnajstih minutah je bila igra izenačena, nato pa so črno-beli počasi prevzeli pobudo. Glavni sodnik Kopič je v prvem polčasu izključil Schillerja in levega bočnega igralca Građanskega Franja Slamo. V 35. minuti je padel prvi gol na tekmi. Jeno Kardoš je preigral obrambo Građanskega in poslal žogo mimo vratarja gostov. Tik pred odmorom je imela Mura na nogi drugi zadetek, vendar je Čagranov strel z bele točke gostujoči vratar obranil. Polčas se je tako končal z minimalno prednostjo Mure - 1:0.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Mura povedla z 2:0. Schrimpf je lepo zaposlil Debelaka, ki je s krasnim volejem svoje moštvo popeljal do lepe prednosti. Ob koncu drugega polčasa sta morala zaradi poškodb iz igrišča Debelak in desni bočni igralec Građanskega. Po zadnjem sodniškem žvižgu je sledilo neizmerno veselje soboških navijačev, ki so se veselili lepega uspeha svojih nogometašev.

Govorice po Murski Soboti

Po tekmi so se v Murski Soboti začele širiti govorice, da je poškodovani igralec Građanskega v smrtni nevarnosti. Klub se je na govorice odzval z izjavo, v kateri je to demantiral in sporočil, da je igralec po izjavi zdravnikov utrpel lažje poškodbe. Dan po tekmi, v ponedeljek 19. novembra, je že zapustil Mursko Soboto in se popolnoma zdrav odpeljal z vlakom nazaj v Čakovec.

Stanje na lestvici

Po zadnji jesenski tekmi Mure je stanje na lestvici sledeče:

1. Mura    4 4 0 0 11:4  8
2. Građanski 4 3 0 1  8:5  6
3. Ptuj    4 2 0 2 13:8  4
4. Drava   4 1 0 3  6:9  0
5. Panonija  4 0 0 4  0:12 0

 

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu