Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

17. redni letni občni zbor Mure

Nekdanja Banfijeva gostilna na križišču današnjih Kocljeve in Zvezne ulice, ki je bila zgrajena v 20. letih 20. stoletja. Danes (2021) stoji na tem mestu nadstropna poslovna stavba, v kateri so med drugimi tudi podjetja Idea TV, NKBM in druge. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Obal-Arhitektura historicizma in secesije v Prekmurju.

V soboto, 1. marca 1941, je potekal 17. redni letni občni zbor Mure. Člani kluba so se zbrali ob 20.00 v gostilni Banfi in za predsednika znova potrdili Josipa Lipiča.

Občni zbor je potekal po sledečem dnevnem redu:
1. Volitev dveh članov za overitev zapisnika o občnem zboru in imenovanje zapisnikarja
2. Pozdrav predsednika
3. Poročilo funkcionarjev kluba
4. Poročilo revizorjev
5. Sklepanje o samostojnih predlogih
6. Določitev pristopnine in članarine
7. Volitev novega upravnega odbora
8. Volitev revizorjev
9. Volitev častnega razsodišča
10. Slučajnosti

Vdanostne brzojavke

Občni zbor je poslal vdanostno brzojavko kralju Petru II, brzojavne pozdrave pa so poslali tudi ministru za telesno vzgojo in vsem ostalim, ki z zanimanjem spremljajo razvoj kluba. Občnemu zboru sta prisostvovala okrajni načelnik dr. Bratina in župan Ferdinand Hartner.

Poročila funkcionarjev

Občni zbor je odprl predsednik Josip Lipič, ki je v toplih besedah pozdravil vse navzoče in zaključil svoj govor z vzklikom Njegovemu veličanstvu. Sledila so poročila funkcionarjev. Poročali so: agilni tajnik kluba g. Raoul Peterka, blagajnik Oton Cvetko, za nogometno sekcijo prof. Stanko Benedičič, za plavalno sekcijo g. Šerbec, načelnik tenis in table tenis sekcije Ludvik Nemec, načelnik prireditvenega odseka, Josip Zrim in načelnik odbora sekcij Janez Nemec.

Iz poročil je razvidno, da ima Mura danes 110 rednih, 21 podpornih in 166 izvršujočih članov. Denarni promer je lani znašal 60.838 dinarjev, pribitek pa znaša 7799 dinarjev. V raznih premičninah (pokali, odlikovanja) poseduje klub vrednost 101.350 dinarjev. Zraven tega ima klub še moderen stadion in krasno letno kopališče.

Najuspešneja nogometna in plavalna sekcija

V preteklem letu je bila zelo uspešna nogometna sekcija, ki je v I. razredu mariborske skupine vzhod postala jesenski prvak. Črno-beli so zmagali vse prvenstvene tekme z gol razliko 26:2. Največ tekem so odigrali Štefan Čagran (213), Jože Bosina (103) in Vladimir Kukanja (75). Lepo se je uveljavila tudi plavalna sekcija, ki zaseda vidno mesto v slovenskem plavalnem športu. Poseben uspeh je dosegel plavalec Štefan Cvetko, ki je postal državni prvak v prsnem plavanju. Uspešna je bila tudi table tenis sekcija, saj so njeni člani na domačih turnirjih v Mariboru in Ljubljani dosegli lepe uspehe. Tenis sekcija je v Murski Soboti gostila evropskega prvaka Punčeca. Z velikim moralnih in materialnim uspehom je leto zaključila tudi godbena sekcija. Izkazal se je tudi prireditveni odsek, šahovska sekcija pa je dokazala, da nič ne zaostaja za ostalimi mesti Slovenije. Iz ostalih poročil je bilo razvidno, da je klubsko administrativno delo vzorno, finančno poslovanje pa zelo uspešno.

Vodstvo kluba praktično nespremenjeno

Na koncu je občni zbor izkazal polno zaupanje staremu vodstvu in ga izvolil v skoraj enaki sestavi. Predsednik je znova postal Josip Lipič, podpredsednika pa Slavko Vutkovič in Koloman Hirschl. Tajniške posle bo še naprej opravljal Raoul Peterka. Občni zbor je ustanovil tudi damsko sekcijo, ki jo bo vodila Anuška Tručl.

Največja prireditev kluba v letošnjem letu bo državno plavalno prvenstvo, ki bo 9. in 10. julija 1941.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu