Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Avstrijci boljši od Mure

V dresu Mure se je prvič predstavil Ognjen Stijepović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook SV Ried

Nogometaši Mure so v turški Lari odigrali pripravljalno tekmo z enajstouvrščeno ekipo avstrijskega prvenstva Riedom. Zeleni iz mesta Ried im Innkreis so Muro premagali s 3:1 (1:0).

V prvem polčasu so igrali Mihelak, Pucko, Cipot, Morris, Beganović, Tripi, Šarić, Daku in Shabanhaxhaj. V drugem polčasu so vstopili: Raduha, Sadriu, Balažic, Buček, Kuzmić, Šimkus, Šroler, Turudija, Klepač, Petković in Stijepović. Trener: Damir Čontala

Ried: Radlinger - Ungar, Turi, Plavotić, Juričić - Pomer, Martin, Cosgun, Lang - Nutz, Monschein. Igrali so še: Moser, Gragger, Lackner, Wießmeier, Ziegl, Mikić, Michael, Weberbauer, Chabbi, Kronberger, Madritsch in Beganović. Trener: Christian Heinle.

Muraši so tekmo prišeli v standardni postavitvi s štirimi v zadnji liniji. Zadnjo vrsto so sestavljali Pucko, Cipot, Morris in Beganović. Zadnjega veznega je igral Tripi, levo krilo Zličić, desno pa Kous. Vezista oz. Murino desetico je igral Šarić, v napadu pa sta nasprotnikova vrata ogrožala Daku in Shabanhaxhaj.

Muraši so prvi zadetek prejeli v drugi minuti tekme, ko je po predložku žogo v lastno mrežo pospravil Beganović. Izenačenje je sledilo v 54. minuti, ko je po kotu in po uigrani kombinaciji Kous poslal kratek predložek na glavo Morrisa, ki je s šestih metrov premagal vratarja Rieda. Veselje Mure je trajalo le štiri minute. Kronberger je pobegnil po Murini desni strani in s polvisokim strelom ob bližnji vratnici zadel za 1:2. Končni rezultat je bil dosežen petnajst minut pred koncem tekme. S pravim evrogolom je z dvajsetih metrov zadel Mikić.

Naslednja preizkušnja naših nogometašev bo v soboto, 28. januarja, proti Shkëndiji.

Kobie Morris ni mogel zaustaviti igralca Rieda. V ozadju je Lazar Zličić. Foto: facebook SV Ried

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu