Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Ben Cottrell je nova moč vezne linije

Športni direktor Denis Rajbar, Ben Cottrell in tehnični direktor Gregor Balažic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Po odhodu Samsondina Oura je Mura iz londonskega Arsenala pripeljala angleškega vezista Bena Cottrella. Enaindvajsetletni vezist prihaja iz mlade ekipe Arsenala, kjer je v ekipi U18 in U21 zbral skupaj 86 nastopov, pri tem pa dosegel 18 zadetkov in prispeval 13 asistenc. V sezoni 2020/21 ima zabeležen uradni debi tudi v prvem moštvu in sicer na tekmi Lige Evropa proti Dundalku. Prav tako je bil član mlajših selekcij reprezentance Anglije. Ben bo prvi Anglež v zgodovini kluba.

Denis Rajbar, športni direktor NŠ Mura: "Z Arsenalom smo se za prestop pogovarjali kar nekaj časa, Ben je hitro pokazal zanimanje, potem, ko smo mu predstavili našo vizijo in pričakovanja. V veliki meri je ta prestop izpeljal Gregor Balažic, ki je stopil v kontakt tako z igralcem, kot klubom in pokazal, da se tudi v vlogi izven igrišč dobro znajde. Takšnega igralca ni enostavno prepričati, da pride v Slovenijo in veseli smo, da nam je to uspelo. Verjamem, da bo Ben s svojimi karakteristikami dodana vrednost tej ekipi. V prihodnjih dneh pričakujemo še dve okrepitvi."

Ben Cottrell, NŠ Mura: "Vesel sem, da sem tukaj in komaj čakam, da se na treningih pridružim novim soigralcem. Vem za uspehe, ki jih je klub dosegel v minulih letih in upam, da je pred nami dobra in uspešna sezona, v kateri se bomo uspeli uvrstiti v kvalifikacije za evropska tekmovanja, prav tako pa se dobro odrezali v pokalnem tekmovanju. Verjamem, da sem se pravilno odločil, da sem prišel v Muro, kjer lahko napredujem in obljubljam, da bom naredil vse, da z uspešnimi igrami povrnem zaupanje kluba."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu