Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pomanjkanje discipline ali povezanosti?

Muraši s tekme proti Celju (30. julij 2023). Stojijo od leve: Dobrovoljc, Sadriu, Shabanhaxhaj, Maruško, Mihelak, Kous. Čepijo: Saitoski, Jurišić, Kurtovič, Maroša in Morris. Foto: m24.si

Nogometaši Mure so sezono 2023/24 začeli z dvema porazoma, kar je zagotovo eden izmed najslabših startov Mure. Trener Dejan Grabić se je tako znašel v zelo težkem položaju, saj njegovo ekipo po zapravljenem vodstvu z 2:0 proti Domžalam in polomu v Celju v naslednjih dveh tekmah čakata trenutno vodilni ekipi, Maribor in Koper. Za nameček pa so prisotne še težave s poškodbami, kot je poškodba Kaija Cipota, ki bo izpustil najmanj jesenski del sezone.

Ekipa NK Mura skozi čas se prav tako kot vsi navijači sprašujemo, kaj je botrovalo takšnemu padcu Murine igre in posledično slabim rezultatom. Razlogov za to je lahko več. Nekateri so mnenja, da je to posledica prevelikih sprememb v kadru, nekateri pa, da je glavni krivec trener. Pojavlja se vse več kritik na račun vodstva kluba zaradi nekaterih "nerazumljivih" odhodov in izbire novih okrepitev. Mnogi so mnenja, da se jedro ekipe preveč spreminja in bi želeli več domačih igralcev.

Čedalje več pa je kritik tudi zoper trenerja, saj se porajajo dvomi glede fizične pripravljenosti in igre murašev, ki je kot lahko vidimo že dolgo časa po sistemu toplo - hladno. Glede na dejstvo, da si Mura za letošnjo sezono ni priborila kvalifikacij za Evropo ter da se pokal začne v kasnejšem delu sezone, bi pričakovali dinamično in energično igro, tako pa trenutno gledamo popolno nasprotje, in sicer bledo ter brezidejno igro, brez nevarnih strelov na nasprotna vrata, z majhno posestjo in brez agresivnosti. Če primerjamo razpored Mure in njenih prvih treh nasprotnikov, imajo prav vsi poleg prvenstvenih tekem še evropske, kjer so se na nekaterih igrali še podaljški (120 minut), a kljub temu Mura ne uspe najti načrta za pridobivanje točk. Kar še dodatno bode v oči je nedeljski polom proti nepopolni postavi Celja. Kje torej tiči problem trenutne situacije v klubu?

Je krivo vodstvo kluba? Je morda kriva prevelika razdvojenost ekipe? Ali obstajajo klani v slačilnici? Se skriva razlog v pomanjkanju kvalitete, znanja in izkušenj?

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu