Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Generalka, ki obeta

Dvoboj dveh temnopoltih igralcev na tekmi Sturm : Mura. Foto: facebook SK Sturm

Nogometaši Mure so danes na igrišču v Čatežu igrali zadnjo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem prvenstva. Njihov nasprotnik je bil stari znanec z evropskega prizorišča Sturm. Muraši so slavili z 2:0 (1:0).

Postava Mure: Ljubić - Pucko, Maruško, Balažic - Lorbek, Ouro - Šturm, Bobičanec, Horvat, Kous - Mulahusejnović. Trener: Damir Čontala.

Sturm: Schützenauer (46. Marič) - Gazibegovič (46. Ingolitsch) - Affengruber (46. Komposch) - Geyrhofer (46. Borkovič) - Dante (46. Trummer) - Gorenc-Stankovič (46. Jäger) - Hierländer (46. Sarkaria) - Prass (46. Ljubič) - Niangbo (46. Kuen) - Jantscher (46. Lang) - Højlund (46. Kronberger) Trener: Christian Ilzer

Vrnitev h koreninam

Damir Čontala je tokrat v ogenj poslal drugačno enajsterico, kot smo jo bili vajeni na tekmah v Turčiji. V vratih je debitiral Ljubić, na mestu osrednjega branilca pa je zopet igral Maruško, ki je prejšnje tekme igral na položaju zadnjega vezista. Na levem mestu v obrambi je igral Pucko, na desnem pa prvič Balažic, ki je zamenjal Kaija Cipota. Pred obrambno linijo sta igrala Lorbek in Ouro, nekoliko višje pa Bobičanec ter Horvat. Na krilnih položajih sta igrala standardna Šturm in Kous, v vrhu napada pa Mulahusejnović. S to postavitvijo se je Mura vrnila k sistemu, ki ga je zagovarjal Ante Šimundža.

Na začetku pritisnil Sturm, nato Mura

Na začetku tekme so do nekaj priložnosti prišli Avstrijci, nato pa so Muraši počasi vzpostavili ravnotežje. Mura je povedla v 17. minuti, ko je bil po predložku Bobičanca z desne strani na prvi vratnici najvišji Affengruber in premagal lastnega vratarja. Tudi po zadetku so muraši prevladovali in v 24. minuti je Klemen Šturm po preigravanju v kazenskem prostoru zapravil lepo priložnost za povišanje vodstva. Do konca polčasa je imela Mura več od igre, vendar je ostalo pri minimalnem vodstvu.

Lotrič potrdil zmago

Pred začetkom drugega polčasa je Oura zamenjal Kozar. Prvih petnajst minut drugega dela se ni dogajalo nič posebnega. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. V 61. minuti je po nesporazumu v obrambi Sturma prazen gol zgrešil Mulahusejnović. Zatresel je le stičišče vratnice in prečke. V 63. minuti je prišlo pri Muri do zamenjave devetih igralcev. Igrali so: Zalokar - Bagola, Maruško, K. Cipot - T. Cipot, Kozar - Kompan Breznik, Klepač, Lotrič, Beganović - Kasalo. V 83. minuti je po globinski podaji Kompan Breznika drugi zadetek dosegel Mitja Lotrič.

Debitiral je Ljubić

Pri Muri je prvič zaigral vratar Marin Ljubić, ki se je izkazal z nekaj posredovanji, predvsem na začetku tekme. Na Karničnikovem mestu je igral Balažic, ki je obrambne naloge izpolnjeval brez napak. Morebiti bi lahko prikazal malce več ambicioznosti v fazi gradnje napada, kot je to na drugi strani počel Pucko ali v preteklosti Karničnik. Na sredini je bil zelo ambiciozen Bobičanec, ki je s Horvatom veliko izmenjeval položaj. Nekoliko manj od pričakovanega je pokazal Mulahusejnović, ki je bil v napadu povsem neviden in nenevaren.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu