Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura dobila povratno tekmo z D.S.C. jem

Obširno poročilo s tekme D.S.C. : Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Prekmurski glasnik, 14. 8. 1921

Nogometaši Mure so 7. avgusta 1921 v Lendavi igrali prijateljsko tekmo z D.S.C. - jem (Dolnjelendavski Sport-Club). Šlo je za t.i. revanš tekmo, ki sta jo kluba igrala 3. julija 1921 v Murski Soboti. V prvih desetih minutah so domačini močno napadali, vendar se je Mura uspešno branila. Potem se je tehtnica počasi prevešala na soboško stran, tako da je ob polčasu ostalo 0:0. V drugem delu je Mura povsem zasenčila domačine in v 62. minuti prišla do vodstva, potem ko je zadel Spasić. Spasić je bil igralec BSK Beograda, ki je v Murski Soboti služil vojaški rok. BSK Beograd velja za najuspešnejši srbski klub med obema vojnama. Končni rezultat je bil 0: 1, razmerje v kotih pa 9:2 za Muro. Trener Mure je bil Gregorović.

Za Muro so med drugim igrali: Kleinrath (vratar), Koloman Gyori (obramba), Koloman Keresztury (obramba), Jože Haužer (obramba), Spasić (sredina), Koloman Janža, Laci Kardoš, Emil Šimon (krilo), Ludvik Norčič in Vaš (krilo).

Igralci Mure so se na pot v Lendavo odpravili ob petih zjutraj s konjsko vprego. Zbirali so se pri kavarni Kemenyi (danes 2020 je tam Pošta Slovenije), kjer so pozneje simpatizerji Mure čakali novice iz Lendave. Zaradi pokvarjenih telefonskih povezav je prvo sporočilo v Mursko Soboto prinesel Beci Junkunc, ki je dejal: "Zmagali smo". V ponedeljkovem jutru sta bila glavna tema v Soboti šport in Mura.

 

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu