Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura je visoko porazila Jugoslavijo
17. marec 1935

Na prvi prijateljski tekmi pred nadaljevanjem sezone je Mura gostila celjsko Jugoslavijo in jo porazila s 5:1 (3:0).

Obema ekipama se je precej poznal dolg zimski premor in pomanjkanje treningov, zato so gledalci večinoma videli "nabijanje" ožjih obramb in malo manj lepih potez. Pri Muri je v obrambi zelo dobro igral Ludvik Malačič, ki se je znašel v vsaki situaciji.

Mura je povedla v 6. minuti, ko je zadel Anton Novak. Igra je bila nato enakovredna do 43. minute, ko so gostje storili prekršek za enajstmetrovko. Uspešno jo je realiziral Turk. Minuto pozneje, v 44. minuti, je že bilo 3:0. zadel pa je Franc Schrimpf. V drugem polčasu je bil igra podobna kot v prvem. V 59. minuti je Anton Novak povišal na 4:0, v 73. pa Turk na 5:0. Deset minut pred koncem so gostje dosegli častni zadetek na tekmi in postavili končni izid 5:1.

Tekmo si je ogledalo okrog 200 gledalcev.

Na igrišču Mure je bilo živahno že dopoldne, ko sta se ob 10.30 pomerili rezerva ekipa Mure in mariborska realna gimnazija.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu