Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura je z novim letom uradno dobila žensko nogometno ekipo

Nogometašica ŽNK Nona Pomurje in po novem ŽNK Mura Nona Živa Rakovec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

S 1. januarjem 2023 se je pod okrilje Mure tudi uradno preselil ženski nogomet, saj se je ŽNK Nona Pomurje Beltinci združila z Muro in postala ŽNK Mura Nona. Rumeno-modre so uradno postale črno-bele in bodo še naprej igrale v 1. slovenski ženski nogometni ligi, obdržale pa so tudi koeficient iz evropskih tekmovanj.

"Iz žutoplavega dresa prehajamo v črnobeli dres. To je edina stvar, ki se menja. Predvsem pa smo s pripojitvijo ŽNK Pomurja k DNŠ Mura pridobili stabilnost in sigurnost za naš nadaljnji razvoj. S sabo smo prenesli tako vse obveznosti kot tudi koeficent iz evropskih tekmovanj,“ je dejal Štefan Kozic, ki je pri ŽNK Nona Pomurje opravljal vlogo športnega direktorja.

Nogometašice Mure se bodo na prvem treningu zbrale 9. januarja, ekipo pa bo še naprej vodil Amir Karič.

Ženski nogomet predmet licenciranja

Da bo podpiranje ženskega nogometa postalo obvezno za vse moške klube, ki bodo želeli tekmovati v evropskih tekmovanjih, je na svoji seji 21. decembra 2022 potrdila tudi NZS, še prej pa UEFA. Naša krovna nogometna organizacija je v pravilnik za licenciranje vnesla dopolnilo, ki pravi, da morajo klubi, ki zaprosijo za licenco za sodelovanje v moških klubskih tekmovanjih UEFA, razvijati in dvigovati priljubljenost ženskega tekmovanja, z zagotavljanjem podpore pridruženim ženskim klubom ali z organizacijo drugih pobud za ženski nogomet. Ta kriterij bo stopil v veljavo s 1. januarjem 2024 oz. od licenčne sezone 2024/25 dalje.

Mura je z ustanovitvijo ženske sekcije postala prvi prvoligaški klub v Sloveniji, ki ima pod svojim okriljem ženski nogomet in izpolnjuje ta kriterij. V razvitih evropskih sredinah imajo vsi profesionalni klubi ženske ekipe.

Mura je na svojih spletnih kanalih oznanila pripojitev ŽNK Nona Pomurje. Foto: facebook NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu