Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura slavila po preobratu

Luka Marič je pobegnil trem igralcem Aluminija. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na predvečer sv. Miklavža je Mura gostovala v Kidričevem pri Aluminiju in po preobratu slavila z 1:2. Ob polčasu je bilo 1:0 za Aluminij. To je bila tekma 16. kroga Prve lige Telekom Slovenija. Mura je s to zmago vrnila Aluminiju za oktobrski poraz, ko so rdeči z enakim rezultatom slavili v Murski Soboti.

Trener Ante Šimundža je glede na prejšnjo tekmo naredil nekaj sprememb, menjal pa je tudi sistem, saj je Mura igrala s tremi branilci in ne s štirimi kot na prejšnjih tekmah. V obrambi so igrali Gorenc, Maruško in Karničnik, na klop pa se je preselil Dragan Lovrić. Na sredini je Horvata zamenjal Brkić, na levem boku je igral Travner, na desnem pa Kous, ki je nazadnje igral v 11. krogu proti Taboru. V napadu sta tokrat priložnost dobila Filipović in K. Cipot. Gol Mure je znova branil Zalokar. Igrišče je bilo zelo težko za igro. Skoraj polovico igrišča je sestavljalo blato, nad igriščem pa se je vila gosta megla. Kljub temu je igra v večini potekala po tleh.

Slab prvi polčas

Prvi polčas je bil s strani Mure zelo slab. Mura si praktično ni priigrala nobene resne priložnosti, sprožila je le en strel v okvir vrat. Na drugi strani so bili domačini nekoliko bolj spretni (kljub manjši posesti) in povedli v 20. minuti, ko je na desni strani lepo preigraval Krajnc in streljal v daljši Zalokarjev kot. Do konca polčasa so domači prek Klepača in Čermaka zapravili še dve lepi priložnosti.

Boljše nadaljevanje

Neprepoznavna Mura je v drugi polčas krenila z dvema menjavama. Horvat je zamanjal Brkića, Šturm pa Maruška. Posledično se je nekoliko spremenilo igralno mesto nekaterih nogometašev. Gorenc se je preselil na mesto osrednjega branilca, na njegovo levo stran, v obrambo, pa se je pomaknil Travner. Šturm je zaigral na svojem standardnem mestu, na položaju levega bočnega igralca. Ta postavitev se je izkazala za zelo uspešno, saj so črno-beli povsem zagospodarili na igrišču in v razmaku nekaj minut dosegli dva zadetka. Akcijo za vodilni zadetek je na desni strani pričel Kous, žoga pa je nato s kratkimi podajami prišla na levo stran do Bobičanca, ki je sprožil z vrha šestnajstmetrskega prostora in premagal domačega vratarja Janžekoviča. Do vodilnega zadetka je bilo potrebno počakati do 59. minute. Na levi strani je lepo pobegnil Filipović, podal v sredino, na višino enajstih metrov, kjer je Cipot brez težav dosegel drugi zadetek za svojo ekipo. Do konca tekme je nato igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Omeniti velja, da so gostje v 68. minuti zadeli prečko Zalokarja.

Mura začasno na vrhu

To je bila že četrta tekma Mure v kateri je ostala neporažena. Z novimi tremi točkami so črno-beli, po nepopolnem šestnajstem krogu, sami na vrhu lestvice. Osvojili so devetindvajset točk. Naslednjo tekmo bo Mura igrala na Fazaneriji proti Domžalam. Tekma bo v nedeljo 13. decembra ob 16.00.

IZ MEDIJEV

Prekršek nad Juretom Travnerjem. Ob njem je Lovro Grajfoner. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje Murašev po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot na tekmi Aluminij : Mura, ki je bila odigrana 5. decembra 2020. Na tej tekmi je dosegel svoj četrti prvenstveni zadetek v dresu Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pogoji za igro so bili zelo težki. Igralce sta ovirala slabo igrišče in gosta megla. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu