Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Muraši pred tekmo s Tottenhamom
25. november 2021

Uradni trening Mure pred tekmo s Tottenhamom. Od leve: Kozar, Maroša, Kous, Pucko, Mandić, Karničnik, Šturm, Lotrič, Lorbek in Bobičanec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tako kot je to že običaj je Mura dan pred evropsko tekmo opravila novinarsko konferenco in uradni trening. Oboje v Mariboru na stadionu Ljudski vrt.

Ante Šimundža in Nik Lorbek pred novinarji

Ob 18.30 sta pred novinarje stopila Ante Šimundža in Nik Lorbek. Ante Šimundža: "Tekme se moramo lotiti pogumno, tekmovalno, samozavestno in borbeno. Tako kot nas bo tudi njih enajst. Res je, da je nasprotnik po imenih precej močnejši od nas, toda v preteklosti smo že pokazali, da se lahko kosamo tudi s takšnimi tekmeci. Vztrajati moramo pri svojih principih, biti moramo nepopustljivi, čvrsti v dvobojih in Tottenham presenetiti tam, kjer najmanj pričakujejo. Zelo pomembnih bo prvih 15 minut. Morali jih bomo preživeti. Pomembna je tudi igralna površina, ki ni tako hitra kot v Londonu."

Nik Lorbek: "Tottenham je zelo dobra ekipa z izjemnimi posamezniki. Z novim trenerjem ima nekoliko drugačno postavitev, poskušali pa se jim bomo čim bolj postaviti po robu. Imajo izjemno širok kader, zato je vseeno koga bodo poslali na igrišče. Preživeti moramo prvih petnajst minut in storiti vse, da se nam ne zgodi to kar se nam je zgodilo v Londonu. Težko se je pripraviti na izjemno visok ritem, ki ga narekuje Tottenham. Mi prihajamo iz nekega drugega okolja in lige."

Covid ukrepi

Po druženju z novinarji je ob 19.00 sledil enourni uradni trening. Glede na zadnje covid ukrepe v Sloveniji je dovoljena 50% zasedenost stadiona, kar pomeni, da bo na stadionu okrog 5500 gledalcev. Ker mora biti vsak drug sedež prazen, so v klubu proste sedeže označili s plastičnimi označbami v črno-belih barvah.

Brez Maruška v obrambi

Pri Muri bodo manjkali Bobičanec, Škoflek in Maruško. Slednji je bil pozitiven na testu za koronavirus, prva dva pa sta poškodovana. Kako se bo Šimundža lotil tekme brez stebra obrambe? Najverjetneje bo njegovo mesto zapolnil Jan Gorenc, kar pomeni, da bosta zadaj igrala še Karničnik na desni in Karamarko na levi strani. Ni izključena niti opcija s štirimi v zadnji vrsti. Zelo podoben sistem kot Mura igra tudi Tottenham - 3-4-3, ki je svoj uradni trening opravil v Angliji in v Slovenijo prispel dan pred tekmo v večernih urah.

Zadnja domača tekma

Tekma s Tottenhamom bo zadnja domača evropska tekma Mure v tej sezoni. Devetega decembra sledi še gostovanje v Arnhemu pri Vitesseju.

Lestvica

1. Rennes    4 3 1 0 7:4 10 
2. Tottenham  4 2 1 1 10:6 7    
3. Vitesse   4 2 0 2 6:5 6    
4. Mura     4 0 0 4 2:10 0

IZ MEDIJEV

Ante Šimundža pred tekmo s Tottenhamom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nik Lorbek pred tekmo s Tottenhamom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mitja Lotrič, Nik Lorbek in Luka Bobičanec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mitja Lotrič, Nik Lorbek in Luka Bobičanec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Sedeži v Ljudskem vrtu bodo deloma črno-beli. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu