Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Muraši so poleteli v London
29. september 2021

Žiga Kous ob prihodu na igrišče v stadiona Tottenham Hotspur (29. september 2021) Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so danes ob 9.30 z mariborskega letališča poleteli v prestolnico Anglije, London. Letalo je bilo povsem polno, saj so na eno najatraktivnejših gostovanj poleteli tudi predstavniki pokroviteljev, navijači in televizijsko ter radijsko osebje. Po pristanku na letališču Stansted so igralci s strokovnim štabom odpotovali v hotel Clayton Crown Hotel, ostali pa v St. Giles hotel. Po pozno popoldanskem kosilu so nato v večernih urah opravili še uradno tiskovno konferenco in enourni trening na enem izmed najnovejših in najsodobnejših stadionov v Evropi, Tottenham Hotspur stadionu.

Na letališču v Mariboru sta pred slovenske novonarje stopila Amadej Maroša in Ante Šimundža.

Šimundža: "Pomembno je, da ne bomo preveč fascinirani nad kuliso. Vemo proti komu bomo igrali in vemo kdo je Tottenham. Fantje se želijo pomeriti z enim drugim nivojem, nivojem Premier lige in verjamem, da bomo uspešni. Zelo dobrodošel bo uradni trening, da spoznamo kam smo prišli in se prilagodimo."

Maroša: "Stadion je eden izmed večjih, veliko nas pa še ni igralo na takem objektu. To ne spremeni dejstva, da bomo poskušali potegniti pozitiven rezultat."

Tottenham se ne ubada z Muro

Pred tekmo so imeli novinarsko konferenco tudi Londončani. Trener Nuno Espírito Santo je večino časa odgovarjal na vprašanja povezana s tremi zaporednimi porazi v Premier ligi. Mure se ni dotaknil niti igralec Bryan Gil, ki je poleti iz Seville prestopil v Tottenham. Dejal je da je Konferenčna liga resno tekmovanje in da je zelo zadovoljen v Londonu.

<

Muraši na uradnem treningu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tottenham Hotspur Stadium se nahaja v severnem Londonu in je eden najmodernejših in najnovejših v Evropi. Zgrajen je bil leta 2019 in sprejme 62.850 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pomočnik trenerja Damjan Ošlaj in trener Ante Šimundža. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu