Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Na Fazanerijo se vrača stari znanec

Mirlind Daku in Grigory Morozov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na fazanerijo se vrača Mirlind Daku. Klub se je z Osijekom dogovoril za enoletno posojo ob tem pa si je zagotovil možnost odkupa Dakove pogodbe. Igralec kosovskih korenin, ki je v Muro prišel že v zimskem prestopnem roku je letos spomladi zelo poživil igro v napadu. Na svojih šestnajstih nastopih (vse je začel v prvi enajsterici), je za Muro dosegel pet zadetkov in dodal pet asistenc.

Predsednik Robert Kuzmič se je Osijeku zahvalil za profesionalno sodelovanje, Mirlinda pa obenem označil za vrhunskega nogometaša, ki je že v spomladanskem delu demonstriral svoje znanje. Vesel je bil Mirlindove želje, da ponovno zaigra v čarno-bejlon dresi.

Slednje je potrdil tudi Daku, ki je za spletno stran NŠ Mura dejal, da se veseli povratka na Fazanerijo, in da je bila Mura zanj, kljub povpraševanju drugih klubov, edina opcija v Sloveniji. Dejal je še, da se je v Murski Soboti počutil odlično, vzljubil pa je tako klub kot navijače.

Brez dlake na jeziku je povratek Mirlinda komentiral tudi športni direktor Denis Rajbar: "V Mirlindovih mislih je bila vedno samo Mura. Za razliko od nekaterih, ki so še pred letom dni poljubljali grb, potem pa hitro pozabili na svoje obljube ter enostavno in brez težav podpisali za drugi klub, je Daku pokazal, kaj pomeni držati besedo. Čeprav ga je želelo pol Slovenije in še nekaj drugih klubov, ambicioznejšega projekta od Mure ni videl. Upam, da nam bodo navijači v prihodnje pomagali, da za takšne igralce, ki jim Murin dres ni sveta stvar, ne bo več udobja v Fazaneriji."

Daku se bo že danes priključil ekipi na pripravah v Avstriji. Na žalost pa Daku na prvi tekmi v Moldaviji ne bo mogel pomagati čarno-bejlim. Daku namreč kot državljan Kosova ne more zaprositi za vizum v Moldaviji, saj slednji Kosova ne priznavajo kot samostojne države. Tako je državljanom Kosova prepovedan vstop v Moldavijo. Posledično bo tako Daku najverjetneje onemogočeno potovanje na prvo evropsko gostovanje. Nekaj podobnega se je v lanski sezoni pripetilo tudi igralcu Dinama iz Zagreba, Lirimu Kastratiju, ki modrim ni mogel pomagati na gostovanju pri Šerifu iz Tiraspola.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Mirlind Daku

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu