Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Neprepoznavni muraši do novega poraza

Nikola Jovićević in Jakoslav Stanković. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se v 17. krogu 1. SNL odpravili v Ljubljano, kjer so doživeli poraz z 2:0 (1:0). Naši nogometaši, ki so pokazali povsem bled obraz so zastreljali tudi enajstmetotrovko.

Brez Kousa in Sadriuja

Bravo: Orbanić, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Španring, Štravs, Selan, Stanković (od 84. Janjić), Pečar (od 76. Maher), Kerin (od 90+1. Ivanšek), Poplatnik. Trener: Aleš Arnol.

Mura: Mihelak, Jurišić, Proleta, Morris, Trontelj, Maruško, Tripi, Brkić (od 63. Jovićević), Cottrell (od 74. Spasojević), Shabanhaxhaj, Maroša. Trener: Vladimir Vermezović.

Strelca: 1:0 Pečar (12.), 2:0 Kerin (62.).

Trener zaradi poškodb ni moregl računati na Kousa, Sadriuja, Cipota in Pucka. Na igrišču so stali v postavitvi 4-2-3-1 z Marošo v konici.

       Maroša

 Shabanhaxhaj Cottrell Brkić 

    Tripi  Maruško

Jurišić Proleta Morris Trontelj

       Mihelak

Zapravljena enajstmetrovka

Prvi strel si je v 5. minuti priigrala Mura, vendar so domačini blokirali poskus Maroše. Pet minut pozneje so muraši s podobnega položaja blokirali strel Pečarja. Prvi zadetek je padel v 12. minuti. Bravo je izigral celotno Murino obrambo, na koncu pa se je Pečar znašel iz oči v oči z Mihelakom in ga brez težav matiral. V 18. minuti so muraši z gneče in bližine streljali na vrata in ob tem zahtevali najstožjo kazen. V 24. so domačini po predložku Jurišića v svojem kazenskem prostoru igrali z roko. Glavni sodnik je po ogledu posnetka dosodil enajstmetrovko. Izvedel jo je Shabanhaxhaj, vendar je Orbanić njegov strel obranil. V 34. minuti je Gurlica nevarno streljal z glavo, v nasprotnem napadu pa je Orbanić še enkrat več obranil strel Shabanhaxhaja. V 39. minuti je Stanković preigral Trontlja in prišel do nevarnega strela. Minuto pozneje so Sobočani blokirali še strel Pečarja. Muraši so v 42. minuti znova "viseli". Po preigravanju na Murini desni desni je žoga prišla na drugo stran do Poplatnika, ki je iz težkega položaja streljal mimo vrat.

Muraši niti blizu izenačenja

V drugi minuti nadaljevanja so rumeni iz Šiške znova nevarno zapretili. Po lepi podaji s strani je z devetih metrov mimo vrat streljal Poplatnik. V 56. minuti je po predložku iz obrata streljal Maruško. V 60. minuti beležimo dva poskusa Shabanhaxhaja in Maruška, minuto pozneje pa še strel Maroše z glavo. V 62. minuti so domačini povedli z 2:0. Nizek predložek z leve je s sedmih metrov v mrežo pospravil Kerin. V 68. minuti je po napaki Prolete v nasprotni napad stekel Poplatnik in z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat. V 72. in 73. minuti sta za Bravo nevarno poskušala še Kerin in Poplatnik. Poplatnik je bil znova nevaren v 78. minuti, ko je z glavo streljal mimo vrat. Minuto kasneje so domačini znova zapretili, vendar niso prišli do uspešnega zaključka. V 83. minuti je z razdalje streljal Jovićević. V 86. minuti je Gurlica pri posredovanju igral z roko, vendar se sodnik ni odločil na enajstmetrovko. Do konca tekme smo zabeležili še nekaj nenevarnih poskusov od daleč.

xG analiza tekme Bravo : Mura

Brez borbe in sodelovanja pač ne gre

Tako kot že večkrat letos smo tudi tokrat videli anemično Muro. Tekom tekme nismo nikoli imeli občutek, da bi lahko prišli do pozitivnega ali vsak neodločenega rezultata. Pogrešali smo osnovne stvari od borbenosti, točnih podaj do želje po zmagi. Igrišče je bilo res težko za igro, vendar je bilo tako za obe ekipi. Kar bode v oči je pomanjkanje želje in sodelovanja. To se je najbolj pokazalo pri izvajanju enajstmetrovke, ko sta se za njo prepirala Maroša in Shabanhaxhaj. Na koncu jo je izvedel slednji in kot po pravilu v takih situacijah tudi zgrešil. Veliko je bilo netočnih podaj, igralci pa so padali na razmočenem igrišču, s katerega so delavci danes dopoldne očistili sneg.

Bravo boljši

Kot je razvidno iz grafike strelov so v prvem polčasu sprožili le tri strele proti vratom, v drugem pa so bili nevarni le z razdalje. V nasprotju z Bravom si niso priigrali nobene "čiste" situacije da bi dosegli zadetek. Bravo je večino svojih strelov sprožil iz kazenskega prostora.

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Shabanhaxhaj, Morris, Proleta, Mihelak, Maruško. Čepijo: Cottrell, Trontelj, Jurišoć, Tripi, Brkić in Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vladimir Vermezović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dvoboj na tekmi Bravo : Mura (3. december 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Timotej Brkič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dardan Shabanhaxhaj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Trontelj in Jakoslav Stanković. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Vabimo vas k ocenjevanju murašev na tekmi Bravo : Mura (3. december 2023). Ocenjujete tako, da jim date oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še lahko trenerja Vladimirja Vermezovića in glavnega sodnika Alena Bubka.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 5. decembra, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 100.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu