Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Praznovanje 10-letnice kluba

Stojijo od leve: Josip Lipič (podpredsednik), Ludvik Norčič, Lali Turk, Janez Nemec, Josip Turk (vodja nog. odseka pri Muri) in Koloman Hirschl (član upravnega odbora). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jerolim Purač

V dneh od 27. do 29. junija 1934 je najstarejši prekmurski športni klub, SK Mura, v okviru praznovanja desete obletnice priredil množico dogodkov.

V sredo, 27. junija je bil ob 21. uri slavnostni občni zbor. Zbor je vodil podpredsednik Josip Lipič, prisostvovali pa so mu mnogi ugledni gostje - predstavniki oblasti, korporacij in društev. Lipič, je uvodoma pozdravil vse prisotne in zastopnika bana Dravske banovine. Podpredsednik je predlagal, da bi klub poslal vdanostno brzojavko Nj. Vel. kralju, ministru za telesno vzgojo, banu in Jugoslovanski nogometni zvezi. Predlogi so bili z navdušenjem sprejeti, saj je klub že pred tem dobil obilo čestitk in brzojavk. Po uvodnem govoru podpredsednika, je tajnik Raoul Peterka predstavil delovanje in dosežke kluba v prvih desetih letih. Po občnem zboru se je vršil slavnostni banket.

Športne prireditve so se pričele naslednji dan, 28. junija 1934. Ob 15.00 so bila na sporedu mladinska lahkoatletska tekmovanja, v katerih je največje uspehe dosegel šestošolec, Milan Šerbec. Šerbec je obenem član mlajših nogometnih selekcij Mure. Ob 16.30 sta se na nogometnem igrišču pomerili rezervni ekipi Mure. Glavni del dneva se je odvijal ob 18. uri ko sta se pomerili nogometni ekipi Mure in Hermesa. Končni izid je bil 1:1.

Program se je v petek, 29. junija pričel že ob 12.15, ko se je za pokal župana g. Ferdinanda Hartnerja, odvijal štafetni tek skozi mesto. Na cilj je prva prispela štafeta Mure, tik za njo pa štafeta Sokolskega društva. Zmagovalna ekipa Mure ja nastopila v postavi Debelak, Varga, Šrimf, Novak, Šerbec, J. Nemec, Schiller in Kardoš II. Štafeti je prisostvovalo veliko število gledalcev. Po štafetnem teku so se ob spremljavi godbe, skozi mesto sprehodili športniki. Po prihodu športnikov na igrišče so se pričela lahkoatletska tekmovanja v kateri so bili doseženi sledeči rezultati:

Tek 100 m (12 tekmovalcev) - 1. Nemec J. 12, 2. Crnobori 12.1, 3. Bednjak 12.1.
Skok v višino: (8 tekmovalcev) - 1. Domanjko 150, 2. Nemec J. 145, 3. Varga 140.
Skok v daljavo: (15 tekmovalcev) - 1. Varga 5.56, Nemec J. 5.35, Crnobori 5.32.
Krogla: (6 tekmovalcev) - Szilagyi 10.41., Paurič 9.70, Crnobori 9.36.
Disk: (5 tekmovalcev) - Paurič 33.50, Szilagyi 32.50.
Troskok: (6 tekmovalcev) - Domanjko 12.15, Varga 12.05. Nemec J. 11.95.

Lahkoatletskim tekmovanjem sta sledili dve nogometni tekmi. Najprej sta se pomerili rezervna ekipa Mure in prvo moštvo ptujske Drave. Rezultat je bil neodločen 1:1. Za tem je sledila povratna tekma med Muro in Hermesom, ki so jo dobili gostje iz Ljubljane z 1:6.

IZ MEDIJEV

Podelitev pokala najboljšemu v teku na 100 metrov. Od leve: Janez Nemec in Ferdinand Hartner (župan Murske Sobote). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jerolim Purač

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu