Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Pregled prekmurskega nogometa v letu 1934

Ob zaključku nogometnega leta so v časniku Murska Krajina pripravili pregled Prekmurskega nogometa v letu 1934. Nogomet je v tem letu vidno napredoval, saj so zraven Mure in Panonije za nogometni klub bogatejši tudi v Lendavi, kjer se pripravljajo na ustanovitev kluba. Ustanovna seja SK Lendave bo 7. januarja 1935.

Prednjači Mura

Največ uspehov je dosegla Mura, ki kot edina drži priključek z ostalimi nogometnimi sredinami. Črno-beli so brez izgubljene tekme postali jesenski prvaki mariborskega okrožja v sezoni 1934/1935. V letu 1934 je Mura odigrala 25 tekem in dosegla 15 zmag, 7 porazov in 3 neodločene izide. Zabila je 102 gola, dobila pa le 58. Zraven prvenstvenih tekem je odigrala kar nekaj prijateljskih tekem. Tako je odpravila mariborsko Svobodo s 5:1, celjsko Jugoslavijo z 2:1, Građanski iz Čakovca z 2:0, Panonijo pa z 12:0, 12:1 in 11:1. Na praznovanju svoje desetletnice je z ljubljanskim Hermesom igrala 1:1. Odigrala je tudi mednarodno tekmo proti ekipi Austria Graz, jesenski prvakinji avstrijske Štajerske. Lepe uspehe je doseglo tudi murino rezervno moštvo, ki je letos odigralo šest tekem, pri čemer so štirikrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno. Dosegli so 21 golov, dobili pa 7.

Panonija ne najde prave forme

Manj srečnih rok je bila Panonija, ki je v drugem letu svojega delovanja odigrala 13 tekem, zmagala je le 2-krat, 11-krat pa je igrišče zapustila sklonjenih glav. Zabila je 12, dobila pa je 80 golov. Zmagi je zabeležila proti ptujski Dravi s 3:1 ter rezervi mariborskega Železničarja s 5:2.

Klub bo nastal tudi v Lendavi

Tretji zastopnik prekmurskega nogometa je pred ustanovitvijo, toda v poskusnih tekmah je Lendava pokazala, da bo v bodoče tvorila nov steber prekmurskega sporta.

Našteti rezultati naših nogometašev, zlasti pa rezultati Mure, prekašajo uspehe prešnjih let in upamo, da bo leto 1935 našim športnikom prineslo še več uspehov.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu