Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Še eni rdeči, še en poraz

Tilen Ščernjavič na tekmi proti Kisvardi. Akcijo spremlja Almin Kurtović. Foto: facebook Kisvarda FC

Za muraši je druga tekma na pripravah v Turčiji. Pomerili so se z zadnjeuvrščeno ekipo madžarske NB I Kisvardo. Naši nogometaši so izgubili s 3:1 (1:0).

Vermezović je na igrišče znova poslal enajsterico v postavitvi 4-2-3-1. Pričeli so: Raduha - Ščernjavič, Sadriu, Maruško, Proleta - Brkić, Antolin - Jovićević, Cottrell, Kous - Spasojević. Igrali so še: Turudija, Šumenjak, Trontelj, Dobrovoljc, Katić, Kurtović, Saitoski, Kasalo, Maroša in Pucko. Manjkala sta Shabanhaxhaj in Tripi.

Kisvarda:  Kovács M. – Cipetić, Matić, Széles, Körmendi – Nikolov, Melnik – Makowski, Balogh N., Camaj – Mešanović Od 60. minute so igrali: Kovács M. (B. Ponomarenko, 79.) – R. Stefan, Lippai, Jovičić, Alić – Lucas, N. Ponomarenko – Navrátil, Ötvös, Spasić – Ilievszki. Trener: Tamás Feczkó.

Strelci: 1:0 - Nikolov (43'), 2:0 - Camaj (59'), 3:0 - Spasić (74'), 3:1 - Kasalo (85').

Maruško v obrambo

Vermezović je tokrat v obrambo postavil Maruška na desni bok pa Proleto. Na začetku je bila postavitev sledeča:

      Spasojević

  Jovićević Cottrell  Kous

      Brkić  Antolin

Ščernjavič Sadriu Maruško Proleta

        Raduha

Klonili v izdihljajih

Mura je pričela obetavno in v 5. minuti je po podaji Cottrella Jovićević streljal prek vrat. Minuto kasneje je Kisvarda sprožila z razdalje. Prvih petnajst minut smo spremljali raztrgano igro, brez pravih priložnosti. Madžari so merili predvsem iz razdalje. V 19. minuti je imel lepo priložnost Antolin, ki je podaji Brkića streljal z dvajsetih metrov. V 27. minuti je igro zapustil Brkić, vstopil pa je Turudija. Muraši so v nadaljevanju nanizali nekaj obetavnih akcij. Nevarni so bili iz kota in z roba kazenskega prostora. V 35. minuti so črno-beli zadeli, vendar je sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetek razveljavil. V 43. minuti je Kisvarda povedla. Madžari so poslali dolgo diagonalo z leve na desno, sledila je podaja v sredino, kjer je bil z bližine natančen Nikolov. Muraši so pri zadetku protestirali zaradi domnevnega nedovoljenega položaja.

Malo nogometa v drugem polčasu

V drugem polčasu smo še naprej spremljali raztrgano igro. Na začetku ni bilo posebnih priložnosti ne na eni, ne na drugi strani. V 59. minuti je bilo že 2:0. Bil je met z avta, muraši so izgubili žogo na sredini, rdeči pa so poslali lob kazenski prostor Mure, kjer se je najbolje znašel Camaj. V 74. minuti so muraši znova izgubili žogo in to na sredini svoje polovice. Sledila je globinska žoga v prazen prostor kjer je Spasić zadel malo mrežico za visokih 3:0. Muraši so poraz ublažili v 85. minuti, ko so po priborjeni žogi na sredini stekli v protinapad, globinska žoga pa je prišla do Kasala, ki je z diagonalnim strelom postavil končnih 3:1 za Madžare.

Dve tekmi dva poraza

Mura je tokrat pokazala manj kot pred dvema dnevoma proti Veležu. Bilo je veliko izgubljenih žog, manjko borbenosti in pomanjkanja koncentracije v določenih segmentih tekme.

Naslednja priložnost za popravni izpit bo v četrtek, ko bo njihov nasprotnik poljski prvoligaš Rakow Czestochowa.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu