Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sobočani izgubili prvo pripravljalno tekmo

Utrinek s tekme med Veležem in Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: zaslonski posnetek, youtube

Nogometaši Mure so odigrali prvo pripravljalno tekmo v pripravah na spomladanski del sezone. V turški Lari so se merili s tretjeuvrščeno ekipo bosanske Premijer lige Veležem in izgubili z 2:1 (0:0). V 88. minuti je v polno meril Proleta.

Mura je igrala v kombinirani zasedbi in v prvem polčasu igrala v postavi Raduha, Ščernjavič, Sadriu, Dobrovoljc, Kous, Brkić, Maruško, Kasalo, Trontelj, Saitoski in Jovićević. Trener: Vladimir Vermezović.

Velež: Hadžikić, Šturm, Bruno, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Mlinarić, E. Halilović, Peco in Džafić. Igrali so še: Duka, Domić, Mahmić, Jogunović, Đuliman, D. Halilović, Šikalo, Vehabović, Lohan, Kuko, Puce, Guliashvili, Suljić, Halilagić, Džinović in Haskić. Trener: Dean Klafurić.

Za Velež sta igrala dva nekdanja Muraša Klemen Šturm in Azur Mahmić.

Postavitev Mure na začetku tekme:

      Jovićević

  Kasalo  Trontelj  Saitoski

     Brkić  Maruško

Ščernjavič Sadriu Dobrovoljc Kous

       Raduha

Izenačen prvi polčas

Prvo priložnost so si v 7. minuti priigrali Rođeni, kot je vzdevek Veleža. Po izgubljeni žogi so imeli "zicer" na šestnajstih metrih. V 17. minuti je po prostem strelu prek vrat meril Sadriu. Tri minute zatem je Velež poslal ostro žogo z leve, strel z roba kazenskega prostora pa je Raduha obranil. V 25. minuti je Saitoski preigraval na levi strani, poslal ostro žogo v sredino od koder je Brkić streljal prek vrat. V 30. minuti je Ščernjavič po uigrani akciji streljal na prazna vrata, Velež pa se je rešil. V 37. minuti je Kous meril v naročje vratarja. Minuto pozneje je Velež znova prišel do obetavne situacije, strel z enajstih metrov pa je Murin čuvaj mreže obranil. V 44. minuti je Brkić prestregel žogo na sredini, stekel proti vratom in streljal prek vrat.

Pol Veležu, pol Muri

Velež je bil v prvem delu zelo agresiven, pripadel pa mu je tudi prvi del polčasa. Nato je Mura vzpostavila ravnotežje, uprizorila nekaj všečnih akcij in prišla do svojih priložnosti, ki pa jih ni izkoristila.

Menjava branilskega para

V začetku drugega polčasa je Vermezović storil nekaj menjav. Igro so zapustili stebri črno-bele obrambe - Raduha, Sadriu, Dobrovoljc in Maruško. Vstopili so Šumenjak, Katić, Proleta in Antolin.

      Jovićević

  Saitoski  Trontelj  Kasalo

     Brkić  Antolin

Ščernjavič Katić Proleta Kous

      Šumenjak

Slabše branjenje in dva prejeta zadetka

V 46. minuti je Kasalo zapravil lepo priložnost, Velež pa je žogo odbil z golove črte. V 53. minuti je z razdalje preslabo streljal Trontelj. V 56. minuti so rdeči iz igre vrgli Murino obrambo. Strel s trinajstih metrov je Šumenjak obranil. Minuto kasneje je Velež streljal še z roba kazenskega prostora. V 60. minuti Mura menjala še v napadalni liniji. Vstopili so Spasojević, Turudija in Cottrell. Iz igre so odšli Jovićević, Kasalo in Saitoski. V 61. minuti se je v obetavni situaciji znašel Cottrell, ki je z desetih metrov meril v vratarja. V 69. minutije bil po predložku z desne najvišji Haskić in s pomočjo vratnice povedel rdeče v vodstvo z 1:0. V 76. minuti je sta vstopila Pucko in Kurtović. V 80. minuti lepa priložnost za Velež, ko so poskušali z diagonalo premagati Šumenjaka. V 82. minuti je bilo 2:0. Guliashvili je z roba kazenskega prostora meril v levi zgornji kot. Dve minuti pred koncem je dolga diagonala prišla do Prolete, ki je z bližine meril v levi zgornji kot in postavil končni rezultat 2:1.

Muraši so prikazali dokaj všečno igro, delali pa so preveč napak v fazi branjenja, posledično pa je Velež prihajal do čistih strelov iz katerih je tudi zadel in na koncu zmagal.

Od standardnih igralcev so manjkali Shabanhaxhaj, Tripi in Maroša. Klemen Mihelak je s slovensko reprezentanco na turneji po ZDA.

Mura bo naslednjo tekmo igrala v ponedeljek, 22. januarja, ko bo njihov nasprotnik madžarska Kisvarda.


Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu