Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Še eno gostovanje opravljeno z odliko

Julija Poplašen in Neža Hrga. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Nogometašice Mure so se v 13. krogu 1. SŽNL odpravile na severno Primorsko, kjer so se pomerile s Primorjem. Znova so dosegle visoko zmago, saj so zmagale s kar 1:9 (1:3).

Primorje Gaia Naturelle: Ena Đurić, Gaja Bizjak, Lara Ferjančič, Marija Capuder, Julija Poplašen, Sara Ljubič, Vita Dodič, Ajda Kličić, Špela Bremec, Metka Markočič, Zoja Fras (Maruša Jerkič 72').
Trener: Peter Kristan

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos (Thalita Ellen Silva Bomfim 55'), Špela Kolbl, Lucija Kos (Neža Hrga 73'), Josilene De Jesus Matos (Sara Adam 61'), Anna Kristine Gornela,(Živa Rakovec 55') Noelle Vilčnik, Lea Dolinar, Špela Rozmarič, Yana Malakhova (Neli Hofman 61'), Tinkara Testen.  Trener: Bojan Jančar.

Strelke: Yana Malakhova (3', 60'), Evelina Kos (19'), Noelle Vilčnik (49', 64'), Lea Dolinar (48'), Živa Rakovec (65').Špela Kolbl (68' 11m), Sara Adam (90'); Metka Markočič (30').

V tretji minuti je za zgodnje vodstvo zadela prva strelka murašic Yana Malakhova. Na dva proti nič je v devetnajsti povišala Evelina Kos. V trideseti minuti je za gostiteljice izid na 1:2 znižala Metka Markočič. To je šele tretji prejeti gol murašic v tej sezoni in prvi po štirih odigranih tekmah brez prejetega gola. Končni rezultat prvega polčasa 1:3 je v enainštirideseti minuti postavila Noelle Vilčnik.

Ekipa črno belih je drugi polčas začela brez sprememb v igralskem kadru. Na prvi zadetek in povišanje rezultata v drugem polčasu na 1:4 smo čakali le dobre tri minute. V oseminštirideseti minuti je zadela Lea Dolinar. V petinpetdeseti minuti je trener črno-belih opravil prvi dve menjavi. Iz igre sta odšli Evelina Kos in Anna Kristine Gornela v igro sta pa vstopili Thalita Ellen Silva Bomfim in Živa Rakovec. V šestdeseti minuti je svoj drugi gol na tekmi dosegla Yana Malakhova in povišala na 1:5. Po zadetku je trener murašic opravil še dve menjavi iz igre sta odšli  Josilene De Jesus Matos in Yana Malakhova v igro pa sta vstopili Sara Adam in Neli Hofman. Na 1:6 je v petinšestdeseti minuti povišala Živa Rakovec. V oseminšestdeseti minuti je iz enajstmetrovke za vodstvo 1:7 zadela kapetanka Špela Kolbl. V triinsedemdeseti minuti je trener opravil še zadnjo menjavo iz igre je odšla Lucija Kos v igro pa je vstopila Neža Hrga. V devetinsedemdeseti minuti je svoj drugi gol na tekmi dosegla Noelle Vilčnik in povišala na 1:8. Za 1:9 je ob koncu tekme v devetdeseti minuti zadela Sara Adam in s tem postavila končni izid tekme.

Po dvanajstih odigranih krogih imajo le še murašice popoln izkupiček in imajo pred zasledovalkami ŽNK Olimpija (-1 tekma) in ŽNK Ljubljana devet točk naskoka. V zadnjem 13. krogu v jesenskem delu, čaka murašice še obračun z nogometašicami Krima. Že dan prej se bodo tudi v zadnjem krogu jesenskega dela DU17 kadetskega prvenstva mlade murašice pomerile z ekipo Krima. Prav tako kot starejše murašice tudi kadetinje črno-belih zasedajo prvo mesto na lestvici Lige deklet do 17 let. Ne smemo pa pozabiti da tudi dekleta črno belih v ligi deklet do 15 let vzhod zasedajo prvo mesto.

Lestvica

1. ŽNK Mura Nona   11 11 0 0 95:3 33
2. Olimpija Ljubljana 10  8 0 2 74:2 24
3. Ljubljana     11  8 0 3 38:11 24
4. Radomlje Medex   9  5 2 2 21:6 17
5. Primorje Gaia Nat. 10  4 1 5 20:41 13
6. Cerklje      11  3 3 5 14:32 12
7. Krim        10  1 2 7  6:44 5
8. Drava Ptuj     11  1 1 9  5:57 4
9. Gažon       11  1 1 9  1:78 4
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu